Đuranović: Neće biti poskupljenja mlijeka
Objavljeno: Utorak, Januar 10, 2017 - 15:44
Autor:
onogost.me

Osnivač danilovgradske mljekare „Lazine“ i potpredsjednik Udruženja prerađivača mlijeka Crne Gore, Milutin Đuranović, kazao je da poskupljenje goriva neće prouzrokovati poskupljenje prodajne cijene mlijeka.

Foto : Ilustracija

„Troškovi će rasti za one proizvođače mlijeka koji koriste naftu kao energent za pasterizaciju. Mljekara „Lazine“ već nekoliko godina za pasterizaciju koristi isključivo drvo. Takođe, za distribuciju postoji povraćaj akcize, tako da se ovim poskupljenjem neće povećavati troškovi i prodajna cijena mlijeka“, rekao je kratko Đuranović za Portal Analitiku.

Podsjećamo, sve vrste goriva u Crnoj Gori od danas su skuplje od 12 do 16 centi.

 

Izvor: portalanalitika.me

Ukupno ocjena: 18

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Nedjelja, Februar 19, 2017 - 15:29
Kinezi traže najbolju lokaciju za uzgoj ljekovitog bilja, projekat vrijedan 10 miliona eura

Delegacija provincije Sečuan iz NR Kine juče i danas boravila je u Nikšiću, sa ciljem da se sprovede prvi korak ka implementaciji projekta sadnje i prerade kineskog ljekovitog bilja u Crnoj Gori, koji je dogovoren prošle godine između vlada te dvije države. 

Subota, Februar 18, 2017 - 15:13
Danas isplata socijalnih naknada

Isplata socijalnih naknada za januar počeće danas, a za te svrhe obezbijeđeno je 10,3 miliona eura, saopštilo je Ministarstvo rada i socijalnog staranja.

Subota, Februar 18, 2017 - 10:18
EPCG: Na visinu računa 130 prigovora

Elektroprivredi Crne Gore (EPCG) je do 15. februara podneseno 130 prigovora na visinu januarskih računa za utrošenu električnu energiju, saopštili su Danu iz te kompanije.

Petak, Februar 17, 2017 - 17:03
Sjutra isplata socijalnih naknada

Isplata socijalnih naknada počeće sjutra, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Petak, Februar 17, 2017 - 12:10
„AutoCG“ manija: Mobilna aplikacija za vozače postala pravi hit

Nepun je mjesec otkad su mladi nikšićki programeri Aleksandar Drašković i Miloš Lalatović lansirali mobilnu aplikaciju namijenjenu vozačima, a već je, kako kažu, preko 6.000 preuzimanja.