Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

A galerija: Izložba radova Jelene Pavićević

17342812_1886535094921329_5552288745022193568_n
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 18.03.2017. u 08:38

U A galeriji večeras će od 20h biti otvorena izložba radova vajarke Jelene Pavićević, pod nazivom “Zemlja Kosmosu”.

Jelena Pavićević rođena je 1989. godine u Podgorici. Osnovne i specijalističke studije završila je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju – odsjek: vajarstvo, u klasi prof. Milivoja Babovića. Apsolvent je na master studijama Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo, odsjek vajarstvo u klasi prof. Mustafe Skopljaka.
Učestvovala je na više projekata i grupnih izložbi u zemlji i u regionu. Imala četiri samostalne izložbe. Nagrađivana je dva puta: 2009. prvo mjesto na konkursu “Umjetnost za Život”- Zdrava Dona Montenegrina (nagrada za idejno rješenje nakita), 2011. godišnja nagrada FLU Cetinje za Skulpturu ,(otkupna nagrada Univerziteta Crne Gore).
“U generaciji mlađih crnogorskih vajara prisutnih na domaćoj likovnoj sceni, skulptura vajarke Jelene Pavićević javlja se kao značajan i autoritativan primjer umjetničkog reagovanja na različite spoljašnje i unutrašnje utiske i izazove. Akademski odgojena u najboljem maniru klasičnog poznavanja tretmana materijala, u smislu njegovog suštinskog prihvatanja i razumijevanja, autorka radi figure u terakoti, na tragu antropomorfnih sadržaja, mitskih i arhetipskih sugestija, gdje materijal gotovo da postaje narav stvorenih oblika”, navodi Milica Bezmarević, istoričarka umjetnosti.
Izložbu je podržao Trim centar.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stiže pet novih filmova – animacija “Nojeva barka”, horor “Bezgrešna”, akcija “Građanski rat: Svakom carstvu dođe kraj”, drama “Anatomija pada” i animacija “Nina i ježeva tajna”.
U sali Javne ustanove “Zahumlje” večeras, u 19 časova, biće održana tribina “Agora” koju moderira urednica kulturnog programa Anđela Peković.
Povodom 200 godina od rođenja pjesnika Branka Radičevića nikšićka Javna ustanova „Zahumlje“ u okviru tribine „Svobodijada“ raspisala je literarni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola iz Crne Gore.