Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Gradska kuća: Izložba radova polaznika radionice vajanja, stripa i ilustracije

radionica_2
arhiva
  • Autor onogost.me
  • 27.05.2017. u 07:21

NVU Civis Diversus, u saradnji sa Kulturnim centrom PUNKT i JU Narodna biblioteka "Njegoš", organizuje danas u 12h, u okviru projekta „Art restart“, izložbu radova učesnika i učesnica radionica vajanja i radionica stripa i ilustracije u Gradskoj kući. 

Projekat je sproveden sa ciljem unaprjeđenja kulture u Nikšiću kroz razvijanje edukativnih programa za djecu i mlade, podršku njihovom stvaralaštvu i stvaranje prostora u kome će mladi ljudi biti nosioci kulturnog razvoja.

Kroz projekat su organizovane radionice vajanje i radionice stripa i ilustracije za djecu uzrasta od 7 do 14 godina, na kojima je učestvovalo više od 25 djece. Oni su razvijali svoje talente uz akademskog vajara Marka Petrovića Njegoša i diplomiranog grafičara Zdravka Delibašića Belog. Radovi predstavljeni na izložbi su rezultat njihovog višemjesečnog rada sa učesnicima radionica.
Projekat je podržao Fond za aktivno građanstvo – fAKT, a finansiran je od strane Evropske Unije, posredstvom Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori kroz program IPA 2014 Instrument za civilno društvo. 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Dugometražni dokumentarni film “Porodica na određeno vrijeme” / Once upon a Family”, reditelja i scenariste iz Nikšića Seada Šabotića, producentkinje Bojane Radulović (Code Blue Production), imaće svoju svjetsku premijeru na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma BELDOCS 2024, u okviru međunarodne takmičarske selekcije.