Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

KC ”Punkt” u subotu obilježava drugi rođendan

punkt1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 15.02.2017. u 07:52

U subotu, 18. februara, Kulturni centar ''Punkt'' priprema cjelodnevni program povodom dvije godine postojanja i rada.

Za građane Nikšića tog dana biće organizovana četiri događaja, a početak manifestacije zakazan je u 12h i predviđeno je da traje do ponoći.

Program će otvoriti radionica stripa i ilustracije, koja predstavlja nastavak edukativnog rada Kulturnog centra ”Punkt”, započetog radionicom vajanja prošle godine. Ova aktivnost sprovodi se u okviru projekta ART RESTART i biće organizovana u Gradskoj kući.

Potom u kafeu Žun biće priređena Open box studio izložba u okviru koje će biti prikazani radovi istoimenog kolektiva.

„Ovaj multimedijalni studio orijentisan na produkciju u oblasti kreativnih industrija, prvi put donosi usluge 3D štampe i dizajna na naše tržište. Izložba je intervencija u postojećem prostoru kojom se na konkretnim primjerima ukazuje na mogućnosti i ispirišu partneri i klijenti na kreativnost“, objašnjavaju iz Punkta.

Od 19h do 20h održaće seizložba pod nazivom Jedan Punkt dva u okviru koje će biti prikazani plakati – djela mlađe generacije crnogorskih dizajnera – ilustratora, koji pored privatnih i komercijalnih obaveza još uvijek insistiraju na autorkskom radu – stavu predstavljenom u domenu digitalnih medija.

„Na izložbi će se predstaviti dvadesetak autora sa po dva plakata na slobodnu temu. Ovo je prva namjenski koncipirana izložba Kulturnog centra PUNKT, koja bi trebalo da istakne stvaralaštvo mladih umjetnika koji djeluju na polju savremenih medija. Izložba će trajati samo jedan dan u netipičnom prostoru autentične kuće u Manastirskoj ulici“, najavljuju iz Punkta.

Rođendanske aktivnosti zaključiće u kafeu Floyd svirkom benda Mikrokozma i uz setove DJ Janja (PASS MANIT) i DJ BOTOX-a.

„Njihovim nastupima zaokružićemo još jednu uspješnu godinu za Kulturni centar Punkt“, naveli su organizatori. 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U sali “Zahumlja” u 18 časova biće predstavljeno kritičko izdanje „Šćepan Mali“, Petra II Petrovića Njegoša. Priređivač izdanja je prof. dr Radmilo Marojević.