Ministarstvo kulture objavilo konkurs za učešće u programu „Future Frames – 10 new filmmakers to follow“
Objavljeno: Utorak, Januar 10, 2017 - 17:59
Autor:
onogost.me

Shodno članstvu u panevropskoj mreži European Film Promotion (EFP), Ministarstvo kulture objavljuje poziv za predselekciju jednog kandidata za učešće u programu „Future Frames – 10 new filmmakers to follow“.

Foto : Ilustracija

Riječ je o programu koji je namijenjen promociji mladih evropskih reditelja i realizuje se tokom Međunarodnog filmskog festivala u Karlovim Varima (KVIFF).
Pravo učešča imaju studenti režije ili reditelji koji su diplomirali u 2016/2017. godini.

Film ili diplomski film (kratki/srednjemetražni do 60 minuta), kojim se aplicira, mora biti proizveden u prošloj ili ovoj godini, a premijerno prikazan nakon 1. avgusta 2016. godine.

U obzir dolazi i radna verzija filma, ali u kombinaciji sa dodatnim primjerima dosadašnjeg stvaralaštva kandidata.

“Na osnovu propozicija EFP-a i ovog poziva, predselekciju jednog kandidata u Crnoj Gori vrši Stručna komisija Ministarstva kulture, a finalnu selekciju KVIFF.
Ukoliko crnogorski kandidat bude odabran za učešće, u obavezi je da o svojem trošku izradi DCP kopiju filma sa engleskim titlom za potrebe češke premijere. Od kandidata se, takođe, očekuje i prisustvo na KVIFF od 2-5. jula 2017. godine”, navode iz Ministarstva kulture koje će finansirati participaciju u programu, te put i smještaj u Karlovim Varima.

Osim premijere filma na referentnom evropskom festivalu, odabrani reditelji biće u prilici da učestvuju u različitim sesijama, majstorskim radionicama i promotivnim aktivnostima kojima se afirmišu njihovi ukupni stvaralački potencijali.

Adresa za slanje projekata:

Ministarstvo kulture
Njegoševa ulica
81250 Cetinje
Naznaka: Konkurs European Film Promotion

 

CdM

Ukupno ocjena: 20

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Četvrtak, Februar 23, 2017 - 11:43
Otkazana promocija knjige Sonje Ražnatović

Promocija knjige „Jana, samo privremeno u bloku 9“, neće biti održana večeras, kako je ranije najavljeno.

Četvrtak, Februar 23, 2017 - 09:39
Zahumlje: Omaž Vladimiru D. Mijuškoviću

U sali „Zahumlja“ večeras, sa početkom u 18h, biće upriličen „Omaž Vladimru D. Mijuškoviću“. 

Četvrtak, Februar 23, 2017 - 07:51
Nikšićko pozorište: Predstava za djecu „Kod Nojeve barke u osam“

Predstava „Kod Nojeve barke u osam“, Dramske scene za djecu Gradskog pozorišta iz Podgorice, biće izvedena večeras na sceni Nikšićkog pozorišta sa početkom u 19h.

Četvrtak, Februar 23, 2017 - 07:48
Filozofski fakultet: Predstavljanje mladih pjesnika

Na Filozofskom fakultetu, sa početkom u 12h, JU "Zahumlje", Književni klub "Poenta poetika" i Filološki fakultet Nikšić upriličiće Predstavljanje mladih pjesnika.

Srijeda, Februar 22, 2017 - 12:22
Predstavljena knjiga "Njegošu su zahvalni i Bog i čovjek"

Njegoš ne dogmatizuje i ne apsolutizuje ništa i nikog, pa ni Boga, već sve uzima u obzir - Boga, čovjeka, narod, prirodu, kosmos, ali ništa ne apsolutizuje, zapisao je prof. dr Slobodan Vukićević u svojoj knjizi "Njegošu su zahvalni i Bog i čovjek", koja je juče promovisana na Filozofskom fakultetu.