Onogost Android - Niksic online
Ministarstvo kulture objavilo konkurs za učešće u programu „Future Frames – 10 new filmmakers to follow“
Objavljeno: Utorak, Januar 10, 2017 - 17:59
Autor:
onogost.me

Shodno članstvu u panevropskoj mreži European Film Promotion (EFP), Ministarstvo kulture objavljuje poziv za predselekciju jednog kandidata za učešće u programu „Future Frames – 10 new filmmakers to follow“.

Foto : Ilustracija

Riječ je o programu koji je namijenjen promociji mladih evropskih reditelja i realizuje se tokom Međunarodnog filmskog festivala u Karlovim Varima (KVIFF).
Pravo učešča imaju studenti režije ili reditelji koji su diplomirali u 2016/2017. godini.

Film ili diplomski film (kratki/srednjemetražni do 60 minuta), kojim se aplicira, mora biti proizveden u prošloj ili ovoj godini, a premijerno prikazan nakon 1. avgusta 2016. godine.

U obzir dolazi i radna verzija filma, ali u kombinaciji sa dodatnim primjerima dosadašnjeg stvaralaštva kandidata.

“Na osnovu propozicija EFP-a i ovog poziva, predselekciju jednog kandidata u Crnoj Gori vrši Stručna komisija Ministarstva kulture, a finalnu selekciju KVIFF.
Ukoliko crnogorski kandidat bude odabran za učešće, u obavezi je da o svojem trošku izradi DCP kopiju filma sa engleskim titlom za potrebe češke premijere. Od kandidata se, takođe, očekuje i prisustvo na KVIFF od 2-5. jula 2017. godine”, navode iz Ministarstva kulture koje će finansirati participaciju u programu, te put i smještaj u Karlovim Varima.

Osim premijere filma na referentnom evropskom festivalu, odabrani reditelji biće u prilici da učestvuju u različitim sesijama, majstorskim radionicama i promotivnim aktivnostima kojima se afirmišu njihovi ukupni stvaralački potencijali.

Adresa za slanje projekata:

Ministarstvo kulture
Njegoševa ulica
81250 Cetinje
Naznaka: Konkurs European Film Promotion

 

CdM

Ukupno ocjena: 31

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Subota, April 22, 2017 - 10:06
Nikšićko pozorište: Predstava “KoTo(R) o Kotoru”

Dokumentarna pozorišna predstava “KoTo(R) o Kotoru”, koju su uz pomoć reditelja Petra Pejakovića skupno osmislili i u kojoj učestvuju građani/ke Kotora, biće izvedena na sceni Nikšićkog pozorišta večras sa početkom u 20h. 

Petak, April 21, 2017 - 09:13
Zahumlje: Promocija knjige „Patriotski poimenik Pive“

Večeras u sali „Zahumlja“, sa početkom u 20h, biće održana promocija knjige „Patriotski poimenik Pive“, autora Miloša Kecojevića. 

Petak, April 21, 2017 - 07:46
Gradska kuća: Predavanja u okviru izložbe „Posebna je Crna Gora“

U Gradskoj kući od 11h do 13.15h, u okviru izložbe „Posebna je Crna Gora“, kustosi Prirodnjačkog muzeja Crne Gore održaće tri predavanja. 

Četvrtak, April 20, 2017 - 12:10
Plužine: Status nepokretnog kulturnog dobra ima 21 objekat

Prema projektu revalorizacije na teritoriji opštine Plužine registrovano je 21 nepokretno kulturnog dobro.

Četvrtak, April 20, 2017 - 09:43
„Svobodijada“: Promocija knjige poezije „Manastirski sinovi“

Knjiga poezije Ilije Lakušića „Manastirski sinovi“ biće predstavljena večeras, sa početkom u 19h, u prostorijama Društva crnogorsko-ruskog prijatejstva „Sveti Georgije“.