Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Predstava “KoTo(R) o Kotoru”

18033022_1947801238785604_8926888252521933285_n
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 22.04.2017. u 05:51

Dokumentarna pozorišna predstava “KoTo(R) o Kotoru”, koju su uz pomoć reditelja Petra Pejakovića skupno osmislili i u kojoj učestvuju građani/ke Kotora, biće izvedena na sceni Nikšićkog pozorišta večras sa početkom u 20h. 

Predstava je nastala kao rezultat osmomjesečnog procesnog rada nazvanog Pozorište o Kotoru, koji je obuhvatio više od 50 radionica (od oktobra 2015. do juna 2016), u kojima je učestvovalo oko 60 građana/ki. Tematski fokusirana na posebnosti i probleme grada Kotora, i zasnovana na pričama građana/ki koje reflektuju njihov odnos prema gradu, izvedba KoTo(R) o Kotoru promoviše ideju teatra kao sredstva istraživanja i kreativnog izražavanja svakog pojedinca/ke ili grupe u svrhe ličnog razvoja i društvenog angažmana.

Projekat Pozorište o Kotoru pokrenula je NVO Expeditio, u saradnji sa pozorišnim rediteljem Petrom Pejakovićem, uz podršku kotorskog kulturnog centra Nikola Đurković, u sklopu širih projekata European Artizen Initiative (finansiran kroz EU program Kreativna Evropa), kao i ACT4CITY (koji finansira BAC – Balkanski program za umjetnost i kulturu).

Učesnici/ce predstave, u čije osmišljavanje su bili uključeni i rezidencijalni umjetnici iz Beograda, performer i koreograf Dušan Murić, i vajar i scenograf Miodrag Vargić su: Marjan Šantić, Radmila Beda Radulović, Slavica Lompar, Jelena Vukasović, Maja Mrđenović, Ilko Marović, Dragana Kunarac, Jelena Franović, Tatjana Rajić, Aleksandra Kapetanović, Maruška Drašković, Zorana Milošević, Mitar Mida Jovanović, Antonio Grgurević, Mirjana Popović, Aleksandra Dejanović, Žarko Nikolić i Mirjana Petrović.

Organizator događaja je JU Nikšićko pozorište, a u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću. 

Ulaz je slobodan.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci