Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Predstava za djecu “Maša i Medved”

18664501_1965265260372535_5847293543793532263_n
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 27.05.2017. u 06:52

Predstava za djecu “Maša i Medved”, rađena po tekstu i u režiji Saše Pantića, biće izvedena na sceni Nikšićkog pozorišta danas sa početkom u 12h.

„Mala nestašna Maša koja živi u šumi sa svojim najboljim prijateljem Medom i ostalim životinjama (zeka, vukovovi, prase, koza i kuca), slavi rođendan. Medo je otišao da svima podijeli pozivnice za žurku za Mašin rođendan, ali pojavljuje se Boćko Zloćko koji želi da se osveti Maši i Medu zato što su prošle godine, na isti taj dan, pozvali cijelu šumu da dođe, osim njegove sestrice Boćkice Zloćkice. On zaleđuje cijelu šumu, zajedno sa Mašom i Medvedom. Međutim, pošto Boćko Zloćko nije toliko zao, kao što se predstavlja, on djeci otkriva tajnu kako mogu da odlede Mašu i Meda. Ali samo njih. Kada djeca odlede Mašu i Meda, uz pomoć drugara oni smisle način kako da pobijede Boćka Zloćka (a to je pomoću pjesme i smijeha), nakon čega im on otkriva kako da odlede cijelu šumu…Dok Meda odleđuje šumu, nestašna Maša uči Boćka Zloćka kako izgleda kada te neko voli i kad imaš drugare i prijatelje i da je to dovoljno da bi svaki dan makar malo bio srećan. Kada Meda odledi šumu, on brzo dotrči do Maše da joj javi da su svi iz šume krenuli kod nje, ali Maša na žurku poziva i Boćka Zloćka…Slijedi pjesma za kraj i žurka sa drugarima…“
Predstava je namijenjena najmlađima, edukativnog je karaktera i traje 45 minuta. 

U predstavi igraju: Srna Kuzmanović/Marijana Glušac, Aleksandar Radević i Andrija Kovač. Kostime je uradio Bojan Ćetković, a muziku Milan Sudžuk. 
Predstava se izvodi u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti svakog dana na biletarnici Nikšićkog pozorišta po cijeni od 2 eura, a za rezervacije možete pozvati na broj 068 461 310.

Predstava se izvodi u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Dugometražni dokumentarni film “Porodica na određeno vrijeme” / Once upon a Family”, reditelja i scenariste iz Nikšića Seada Šabotića, producentkinje Bojane Radulović (Code Blue Production), imaće svoju svjetsku premijeru na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma BELDOCS 2024, u okviru međunarodne takmičarske selekcije.