Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Sjutra predstava za djecu „Kod Nojeve barke u osam“

predstava1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 22.02.2017. u 07:11

Predstava „Kod Nojeve barke u osam“, Dramske scene za djecu Gradskog pozorišta iz Podgorice, biće izvedena sjutra na sceni Nikšićkog pozorišta sa početkom u 19h.

Predstavu je po tekstu savremenog njemačkog autora Urliha Huba režirao Robert Valtl. Predstava se izvodi u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

Poučna priča o biblijskom Potopu na zabavan način progovara o prijateljstvu, solidarnosti, toleranciji…Rafiniranog stila, sa puno humora, ovaj Hubov komad posljednjih godina afirmisao se kao najveće evropsko otkriće za najmlađu publiku. 

Junaci predstave su tri pingvina. Oni su spletom okolnosti, putem goluba, dobili vijest o Potopu koji će zadesiti planetu. Tu je, naravno, i starac sa dugom sijedom bradom, Noje, koji se u osam sati uveče sprema da na barku ukrca po dva predstavnika od svake žive vrste, kako bi negdje daleko izgradio novi i bolji svijet. Dva prijatelja pingvina ne žele da ostave trećeg, najmlađeg, i domišljato ga u koferu ukrcavaju na barku punu životinja…

Igraju: Slaviša Grubiša, Smiljana Martinović, Goran Slavić, Branko Ilić i Sejfo Seferović. Uz reditelja Valtla, autorski tim čine: scenografkinja Natalija Vujošević, kostimografkinja Tijana Todorović, kompozitor Nemanja Bečanović, koreografkinja Slavka Nelević, dizajner svijetla Miha Horvat i prevodilac teksta Đorđe Krivokapić. 

Ulaznice su u prodaji od ponedjeljka, i mogu se kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta (od 10h do 20h) po cijeni od dva eura, a za rezervacije može se pozvati na broj 068/461-310.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci