Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Stvaralaštvom mladih umjetnika KC “Punkt” obilježio drugi rođendan

16808713_1148297541949812_1288603506_n
Marija Vujović
  • Autor onogost.me
  • 19.02.2017. u 07:12

Autentičan prostor kuće Zvicera u Manastirskoj ulici sinoć su oživjeli radovi 18 mladih umjetnika predstavljenih na izložbi organizovanoj u sklopu rođendanskih aktivnosti Kulturnog centra “Punkt”.

Izložba pod nazivom “Jedan Punkt dva” je prva namjenski koncipirana izložba Punkta, čiji je cilj da istakne stvaralaštvo mladih umjetnika koji djeluju na polju savremenih medija.

Kako je kazao Zdravko Delibašić Beli, umjetnički direktor tog kulturnog centra, ali i jedan od autora izložbe, pristup radovima je bio otvoren i slobodan, tako da su umjetnici mogli da se bave čime god oni žele i čime već rade.

„Kako sam sam koncipirao ovu izložbu pozvao sam tih nekih 18 prijatelja koji su u određenim parametrima, pod određenom formom plakata, kako bismo najlakše predstavili sve ono što oni rade, ali opet da to ima neki koncept  Punkt ideje.  Plakat je i postavljen u dva kroz nula što je u štampi neki sinonim za dvije boje svega. To je crvena – osnovna boja Punkt-a i crna boja, i u domenu te dvije boje autori su u slobodnoj temi radili ono što inače rade. To su neki stavovi, to su neke kritičke svijesti, neke svijesti otvorenije, dubokoumnije“, objašnjava Delibašić.

On dodaje i da je mjesto izložbe namjenski odabrano.

“Malo smo sa ovim skrenuli pažnju na sve one naše misije na kojima insistiramo, a to jeste da izađemo malo iz prostora galerije i tih nekih uobičajnih i zakrivljenih form,i kakva izložba jeste, i baš da insistiramo na nekoj bliskosti sa društvom i zajednicom, da uđemo u te neke kuće i prostore koji su zaboravljeni“, pojašnjava on.

Autori dolaze iz više krajeva Crne Gore, i uglavnom su to studenti koji su završili Fakultet likovnih umjetnosti na Cetinju. Ukupno 35 radova predstavljenih sinoć su djela Ivane Vujošević, Srđe Dragovića, Helene Tošić, Ive Ivanović, Jovane Mugoše, Denisa Ćupića, Nikole Bada Radonjića, Dejana Batrićevića, Radovana Vuksanovića, Linnch-a, Radomira Milića, Novaka Saveljića, JeleneTošković, Ive Aranđelović, Snežane Pupović, Bojane Bogovac, Sandre Đurović i Zdravka Delibašića.

Još jedna uspješna godina KC “Punkt” zaokružena je slavljem u kafeu Floyd uz svirku benda Mikrokozma i uz setove DJ Janja (PASS MANIT) i DJ BOTOX-a.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stiže pet novih filmova – animacija “Nojeva barka”, horor “Bezgrešna”, akcija “Građanski rat: Svakom carstvu dođe kraj”, drama “Anatomija pada” i animacija “Nina i ježeva tajna”.
U sali Javne ustanove “Zahumlje” večeras, u 19 časova, biće održana tribina “Agora” koju moderira urednica kulturnog programa Anđela Peković.
Povodom 200 godina od rođenja pjesnika Branka Radičevića nikšićka Javna ustanova „Zahumlje“ u okviru tribine „Svobodijada“ raspisala je literarni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola iz Crne Gore.