"A vrijeme ide dalje": Srećan rođendan, legendo!
Objavljeno: Subota, Januar 7, 2017 - 16:15
Autor:
onogost.me

Najveći crnogorski kantautor i jedan do najvećih umjetnika i muzičara na prostorima nekadašnje Jugoslavije, Miladin Šobić, danas puni 61 godinu.

Tokom karijere objavio je dva albuma – ''Ožiljak'' 1981. i ''Umjesto gluposti'' 1983. godine, a snimio je i album ''Barutana ljubavi'' koji nikada nije objavljen.

Šobić se ubrzo povukao iz javnosti.

Njegove pjesme doživjele su veliki uspjeh u tadašnjoj Jugoslaviji, a različite generacije i danas ih jednako slušaju.

 

 

Prošle godine, nakog dugog odsustva iz javnosti , Šobić se pojavio da primi ''Trinaestojulsku nagradu'', najveće državno priznanje.

Trinaestojulska nagrada za životno djelo  dodjeljuje se  istaknutom naučnom radniku ili umjetniku koji je stvojim stavralaštvom obilježio vrijeme u kojem je djelovao, čiji je stvaralaćki put zaokružen i čije djelo predstavlja trajno dobro Crne Gore. Takođe, dodjeljuje se i kao godišnja nagrada, koju je Šobić dobio prošle godine. 

Za to priznanje kandidovala ga je spontana inicijativa ''Od druga do druga'' tokom koje je prikupljeno preko 10.000 potpisa podrške.

Za kratko vrijeme, stigla je ogromna podrška i iz zemalja regiona, ali i širom svijeta.

Miladinu Šobiću uz zahvalnost za sve što je uradio, želimo srećan rođendan!

  Redakcija portala Onogošt

Ukupno ocjena: 45

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Srijeda, Februar 22, 2017 - 12:22
Predstavljena knjiga "Njegošu su zahvalni i Bog i čovjek"

Njegoš ne dogmatizuje i ne apsolutizuje ništa i nikog, pa ni Boga, već sve uzima u obzir - Boga, čovjeka, narod, prirodu, kosmos, ali ništa ne apsolutizuje, zapisao je prof. dr Slobodan Vukićević u svojoj knjizi "Njegošu su zahvalni i Bog i čovjek", koja je juče promovisana na Filozofskom fakultetu.

Srijeda, Februar 22, 2017 - 08:53
Nikšićko pozorište: Predstava za djecu „Kod Nojeve barke u osam“

Predstava „Kod Nojeve barke u osam“, Dramske scene za djecu Gradskog pozorišta iz Podgorice, biće izvedena sjutra na sceni Nikšićkog pozorišta sa početkom u 19h.

Utorak, Februar 21, 2017 - 10:07
Nikšićko pozorište: Baletski spektakl „Čipolino“

Večeras, na repertoaru Nikšićkog pozorišta, sa početkom u 17h i 19h, biće priređen baletski spektakl „Čipolino“, koji izvode nikšićke, podgoričke i barske balerine – učenice Baletske škole „Princeza Ksenija“. 

Nedjelja, Februar 19, 2017 - 09:35
Stvaralaštvom mladih umjetnika KC “Punkt” obilježio drugi rođendan

Autentičan prostor kuće Zvicera u Manastirskoj ulici sinoć su oživjeli radovi 18 mladih umjetnika predstavljenih na izložbi organizovanoj u sklopu rođendanskih aktivnosti Kulturnog centra “Punkt”.

Subota, Februar 18, 2017 - 14:41
KC „Punkt“ kreće sa radionicom stripa i ilustracije

U Gradskoj kući danas je zavanično počela sa radom radionica stripa i ilustracije koju će tokom dvomjesečne obuke voditi  umjetnički direktor KC „Punkt“, Zdravko Delibašić Beli.