"A vrijeme ide dalje": Srećan rođendan, legendo!
Objavljeno: Subota, Januar 7, 2017 - 16:15
Autor:
onogost.me

Najveći crnogorski kantautor i jedan do najvećih umjetnika i muzičara na prostorima nekadašnje Jugoslavije, Miladin Šobić, danas puni 61 godinu.

Tokom karijere objavio je dva albuma – ''Ožiljak'' 1981. i ''Umjesto gluposti'' 1983. godine, a snimio je i album ''Barutana ljubavi'' koji nikada nije objavljen.

Šobić se ubrzo povukao iz javnosti.

Njegove pjesme doživjele su veliki uspjeh u tadašnjoj Jugoslaviji, a različite generacije i danas ih jednako slušaju.

 

 

Prošle godine, nakog dugog odsustva iz javnosti , Šobić se pojavio da primi ''Trinaestojulsku nagradu'', najveće državno priznanje.

Trinaestojulska nagrada za životno djelo  dodjeljuje se  istaknutom naučnom radniku ili umjetniku koji je stvojim stavralaštvom obilježio vrijeme u kojem je djelovao, čiji je stvaralaćki put zaokružen i čije djelo predstavlja trajno dobro Crne Gore. Takođe, dodjeljuje se i kao godišnja nagrada, koju je Šobić dobio prošle godine. 

Za to priznanje kandidovala ga je spontana inicijativa ''Od druga do druga'' tokom koje je prikupljeno preko 10.000 potpisa podrške.

Za kratko vrijeme, stigla je ogromna podrška i iz zemalja regiona, ali i širom svijeta.

Miladinu Šobiću uz zahvalnost za sve što je uradio, želimo srećan rođendan!

  Redakcija portala Onogošt

Ukupno ocjena: 46

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Srijeda, Mart 29, 2017 - 12:29
Izložba stripa i ilustracija: Autentičan svijet četrnaestogodišnjaka iz našeg grada

Nekoliko desetina radova, na temu stripa i ilustracije, sinoć je u Nikšićkom pozorištu predstavio naš sugrađanin i učenik osmog razreda OŠ „Ratko Žarić”, Veljko Miljanić.

Srijeda, Mart 29, 2017 - 11:40
Nikšićko pozorište: Film „Napulj je pjesma“

Večeras u Nikšićkom pozorištu, sa početkom u 20h, biće prikazan italijanski igrani film „Napulj je pjesma“ (Song'e Napule, 2013), čiju režiju potpisuju Antonio Maneti i Marko Maneti. 

Utorak, Mart 28, 2017 - 12:42
Nikšićko pozorište: Izložba stripa i ilustracije

Večeras u Nikšićkom pozorištu, sa početkom u 19h, biće otvorena izložba stripa i ilustracije Veljka Miljanića, učenika osmog razreda OŠ „Ratko Žarić“. 

Ponedjeljak, Mart 27, 2017 - 16:25
Program podrške razvoju kulture još godinu u Nikšiću, u fokusu Ministarstva i kulturno-istorijski spomenici

U Gradskoj kući danas je potpisan Ugovor o podršci Ministarstva kulture našoj opštini u realizaciji četvrte i posljednje godine Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću. 

Ponedjeljak, Mart 27, 2017 - 12:48
Nikšićko pozorište: Film „Magbet“

Večeras u Nikšićkom pozorištu, sa početkom u 20h, a povodom Svjetskog dana pozorišta biće prikazan britansko-američki igrani film „Magbet“ ili „The Tragedy of Macbeth“ (Tragedija Macbetha), snimljen 1971. godine, u režiji Romana Polanskog.