Onogost Android - Niksic online
"A vrijeme ide dalje": Srećan rođendan, legendo!
Objavljeno: Subota, Januar 7, 2017 - 16:15
Autor:
onogost.me

Najveći crnogorski kantautor i jedan do najvećih umjetnika i muzičara na prostorima nekadašnje Jugoslavije, Miladin Šobić, danas puni 61 godinu.

Tokom karijere objavio je dva albuma – ''Ožiljak'' 1981. i ''Umjesto gluposti'' 1983. godine, a snimio je i album ''Barutana ljubavi'' koji nikada nije objavljen.

Šobić se ubrzo povukao iz javnosti.

Njegove pjesme doživjele su veliki uspjeh u tadašnjoj Jugoslaviji, a različite generacije i danas ih jednako slušaju.

 

 

Prošle godine, nakog dugog odsustva iz javnosti , Šobić se pojavio da primi ''Trinaestojulsku nagradu'', najveće državno priznanje.

Trinaestojulska nagrada za životno djelo  dodjeljuje se  istaknutom naučnom radniku ili umjetniku koji je stvojim stavralaštvom obilježio vrijeme u kojem je djelovao, čiji je stvaralaćki put zaokružen i čije djelo predstavlja trajno dobro Crne Gore. Takođe, dodjeljuje se i kao godišnja nagrada, koju je Šobić dobio prošle godine. 

Za to priznanje kandidovala ga je spontana inicijativa ''Od druga do druga'' tokom koje je prikupljeno preko 10.000 potpisa podrške.

Za kratko vrijeme, stigla je ogromna podrška i iz zemalja regiona, ali i širom svijeta.

Miladinu Šobiću uz zahvalnost za sve što je uradio, želimo srećan rođendan!

  Redakcija portala Onogošt

Ukupno ocjena: 51

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Četvrtak, Maj 25, 2017 - 09:53
Galerija „Nikola I“: Promocija knjige „Crnogorsko-engleski fudbalski rječnik“

Večeras u Galeriji „Nikola I“, sa početkom u 19h, biće održana promocija knjige „Crnogorsko-engleski fudbalski rječnik“, autora Milovana Đukanovića. 

Četvrtak, Maj 25, 2017 - 07:48
Nikšićko pozorište: Igrani film „Pusta zemlja“

Večeras u sali Nikšićkog pozorišta, sa početkom u 20.30h, biće prikazan igrani film „Pusta zemlja“, crnogorskog režisera Gojka Kastratovića.

Srijeda, Maj 24, 2017 - 11:02
Uspjeh mlade pijanistkinje: Prvo mjesto za Miljanu Nikolić

Pijanistkinja Miljana Nikolić iz Nikšića, koja studira na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, sa kolegom Lazarom Lazarevićem iz Sombora, osvojila je prvo mjesto sa maksimalnih 100 poena na 20. Međunarodnom takmičenju klavirskih dua u Vrnjačkoj Banji. 

Srijeda, Maj 24, 2017 - 07:44
Gradska kuća: Veče povodom prvog izdanja „Gorskog vijenca“

Večeras u Gradskoj kući, sa početkom u 19h, biće upriličeno Veče povodom obilježavanja 170 godina od štampanja prvog izdanja „Gorskog vijenca“, Petra II Petrovića Njegoša.

Utorak, Maj 23, 2017 - 11:17
Rokumentarni dani: Svirke MP-trija, Multietničke atrakcije i M.O.R.T.-a

Jedan od najaktivnijih džez sastava u Crnoj Gori, podgorički MP-trio otvoriće koncertni dio prve filmske revije muzičkih dokumentaraca „Rokumentarni dani“, koja će se održati u Nikšiću od 26. do 28. maja.