Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Završeni „Dani Akorda“

dani_akordad1
vijesti.me
  • Autor onogost.me
  • 29.05.2017. u 07:24

Onako kako su navikli sugrađane, članovi Kulturno-kreativnog centra (KKC) „Akord“ organizovali su tradicionalne „Dane Akorda“.

Tokom prethodna tri dana na stotine posjetilaca moglo je da odgleda šest programa – tri premijerne predstave i isto toliko koncerata.

Ovogodišnji “Dani Akorda” imali su i jednu dimenziju više – proslavili su dvije decenije postojanja.

„Nakon dvije decenije ‘Akord’ izgleda još ljepše i svježnije i svi smo srećni jer nam ovaj jubilej zaista mnogo znači. Prošlo je 20.godina napornog rada, ali sa velikim entuzijazmom i voljom da radimo sa djecom i mladima ostvarili smo, čini mi se, ono što smo najviše željeli – da budemo prepoznati kao institucija kulture koja je dominantna i koja će sigurno značiti i dalje Nikšiću i Crnoj Gori“, kazao je Dragan Knežević, direktor “Akorda”.

Generacije mladih Nikšićana stasavali su i stasavaju uz “Akord” i prema riječima Kneževića, veliki je broj onih koji su došli da čestitaju rođendan Centra u kome su i sami sticali prve umjetničke korake.

Sada već tradicionalno “Dani Akorda” ne mogu da prođu bez premijernih izvođenja predstava. Tako je bilo i ovoga puta. “Akordovci” su za sve uzraste spremili po jednu predstavu – za najmlađe “Prvu žurku”, za tinejdžere “Klinč” i za odrasle “Profesionalca”.

„Mislim da smo sa tri premijere i isto toliko koncerata i stotine posjetilaca koji su sve to ispratili, ispunili ono što se od nas očekuje“, kazao je Knežević koji je zahvaljujući djeci i omladini sa kojom radi i dalje mlad i pun elana i nakon dvije decenije rada.

KKC „Akord” ima tri dječja kluba –  „Slatki akordi“ (sa sekcijama: muzička, manekenska, plesna i poetska), „Akordova plesna akademija“ (sekcije: škola modernog i tradicionalnog plesa i folklor) i “Akordov dječji teatar“.

Tu su i „Akordovi” teatri za mlade i odrasle.

 

Izvor: vijesti.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Animirana sinhronizovana verzija filma „Kuce u operi“ biće prikazana u sali Nikšićkog pozorišta, sa početkom u 12 časova, kao i u četvrtak, 25. aprila, u terminima od 10 i 12 sati.