Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Alternativa: Sjutra Anti-NATO okupljanje

alternativa_crna_gora1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 17.04.2017. u 07:36

Alternativa Crna Gora, u saradnji sa pokretom Sloboda narodu i Pokretom za neutralnost, organizovaće sjutra ispred zgrade Opštine Anti-NATO okupljanje, sa početkom u 19h.

„Nikšić je sljedeća važna destinacija za nas jer očekujemo da iz ovog grada bude prisutan veći broj demonstranata na dan ratifikacije pristupanju NATO-u. U svim prethodnim ratovima i revolucijama Nikšić je dao najveći broj boraca i heroja. Iz Nikšića dolazi značajan broj veterana učesnika rata 1999-te godine“, saopštili su iz Alternative.

Oni su naglasili da svako okupljanje u njihovoj organizaciji ima za cilj oslobađanje dijela Crne Gore.

„Građane Crne Gore ubjeđuju da je svaka borba uzaludna, da se ne vrijedi boriti. Naš cilj je da građane Crne Gore oslobodimo od straha koji imaju, da im ličnim primjerom damo nadu da ova zemlja može biti bolja od ljudi koji je vode“, naglasili su u saopštenju.

Kako su rekli, velike sile ovih dana kreću u rat, a pošto je otvoreni rat isuviše opasan za njih, ratovaće preko leđa malih zemalja.

„Mi smo jedna od tih zemalja. Zato je bitno da Crna Gora bude neutralna zemlja, da se ne izlaže nepotrebnom riziku. Na skup pozivamo veterane rata 1999-te godine, vojne penzionere i rezervne vojne oficire, građane koji se sjećaju strahota kroz koje smo prošli čekajući bombe od naših novih “prijatelja” i političke partije koje nemaju strah da kažu svoj stav po pitanju NATO-a“, naveli su iz Alternative.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Odbornici lokalnog parlamenta će na sjednici koja je zakazana u 10 časova, raspravljati o 23 tačke dnevnog reda.