Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Ambasador Palestine: Politička situacija u Crnoj Gori je veoma zanimljiva za sve ambasadore

ambasdorski_sat1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 22.02.2017. u 13:31

Čast da otvori ovogodišnji “Ambasadorski sat”, aktivnost koju NVO “Alfa Centar” organizuje već sedam godina, i da razgovara sa nikšićkim srednjoškolcima pripala je ambasadoru Palestine, Rabi Alhantouliju.

“Za nas je važno da dođemo i upoznamo Nikšić, njegove stanovnike, kao i da se mi predstavimo, da predstavimo našu zemlju i neku buduću saradnju. U Palestini ima 11 velikih univerziteta i uvijek postoji mogućnost da se nađe neki modul saradnje između institucija dvije države“, kazao je ambasador Palestine.

Politička situacija u Crnoj Gori, prema njegovim riječima, veoma je aktivna i zanimljiva za sve ambasadore u Crnoj Gori.

„Želimo najbolje svim partijama i da rade u interesu svih građana Crne Gore“, kazao je Alhantouli.

Sa ambasadorom Palestine razgovarali su učenici sve četiri srednje škole u Nikšiću.

“Ambasadorski sat”, 25 po redu, ima za cilj da srednjoškolcima i studentima omogući da saznaju više o stranim zemljama, njihovim kulturama, istoriji, geografiji, sportu, kao i da u neposrednom razgovoru sa predstavnicima tih zemalja saznaju o mogućnostima daljeg studiranja i usavršavanja.

“Možda je ovaj 25. ambasadorski sat i najzanimljiviji jer nam gost dolazi iz zemlje koja je u našoj zajednici pominjana sa više različitih uglova i čini mi se da nema države koja se u Crnoj Gori više pominje, a da se o njoj manje zna, kao što je Palestina”, kazao je direktor “Alfa Centra” Aleksandar Dedović.

Druženje sa nikšićkom omladinom, smatra Dedović, dobra je prilika da ambasador stekne pravi utisak o gradu pod Trebjesom, ali i da kod nikšićkih srednjoškolaca probudi želju da posjete Palestinu.

 

Izvor: vijesti.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.