Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DF u Kličevu: Vratićemo dostojanstvo i slobodu

14542688_654985904664069_1809448943_n
Bojana Vujačić
  • Autor onogost.me
  • 29.09.2016. u 21:29

Večeras je u mjesnoj zajednici Kličevo Demokratski front održao još jedan predizborni skup sa koga su poručili da je vladajućem režimu došao kraj.

Prisutnima se najprije  se obratio ispred opštinskog komiteta Jugoslovenske komunističke partije, Radisav Stanišić, koji je rekao  rekao da je dolaskom i obećanjima vladajuće stranke jedan dio stanovništva u klasičnom siromaštvu, kao i da se  nije napredovalo ni u moralnim ni ljudskim vrijednostima, već u korupciji, nemoralu i kriminalu, te da je Nikšić industrijski mrtav grad.

Ispred mladih DF-a za Kličevo obratio se Krsto Koprivica koji je poručio da budućnost neće biti svijetla ako ne bude promjena.

„ Mi mladi izašli smo iz kafića i kladionica kako bi bili predvodnici promjena.  Ja samo tražim vlast koja će poboljšati stanje u vrtićima, školama, fakultetima, bolnicama. Da se zaposlimo i normalno živimo od svog rada“, istakao je Koprivica i dodao da mu je drago što je DF pronašao čistu mladost koja treba da donese promjene.

Marko Kovačević, odbornik DF-a, rekao je borba počela prije oko godinu dana.

„Mi iz DF- a postavljamo pitanje funkcionisanja države. Ako se zapitamo da li ova država rešava naše probleme dobićemo odgovor  ne funkcioniše dobro i ne rešava ih. Nama je potrebno da radimo i živimo od rada, pa je izbor jasan, a to je broj 13“, poručio je Kovačević.

Vera Bulatović, odbornica DF-a, kaže da  je kao članica SNP-a bila dio partije koja je imala viziju osnivanja velike koalicije različitosti i izbora, koja je prije četiri godine osnovala DF  da bi ujedinili sve opozicionare.

Poslanica DF-a, Branka Bošnjak, rekla je da su promjene uvijek kretale iz Nikšića. Ona je istakla da u Crnoj Gori ne postoje solidarnost i briga vladajućeg režima.

„Niko od njih se ne okrene na one koji su na podgoričkom asfaltu čekaju da im se isplati zarađeno. Jedni od njih su i majke iz Rožaja na koje se niko nije osvrnuo. Njih samo interesuje sopstveni interes. Mi nudimo program iz kojeg su sve mjere realne, a u ternutku kada padnu, moraće da vrate što su uzeli od naroda“, rekla je Bošnjak i dodala da Crna Gora od 16, počinje da radi. Za kraj se osvrnula na dio opozicije ističući da da je koalicija Ključ samo plagijator.

Poslanik  DF-a, Emilo Labudović, poručio je da vidi puno i mladih i starijih koji pamte Žutu gredu, koje, kako ističe, više neće biti.

„Nema više Žutih greda. Vrijeme je, sazrelo je i došao sam da vam uhvatim muštuluk-gotov je. Čast mi je da sam dio svih koji nose plavu majicu. Neće nas zaustaviti nijedna korumpirana družina, kako god se zvala. Vratićemo dostojanstvo državi i vratiti je onima kojima pripada“, poručio je Labudović i dodao da će stvoriti uslove za rad i častan život od tog rada.

Branko Radulović, potpredsjednik Skupštine, pozdravio je prisutne riječima koje su, kako kaže,  postale sinonim DF, nema predaje.

„Ubijeđen sam  i vjerujem da će 16. oktobra pobijediti DF. Mi stalno radimo ankete i tačno znamo gdje smo i kojim putem idemo. Treba vjerovati samo sebi i svojim očima. Pobijediće tradicionalna, moralna i radna Crna Gora. Obećavam da ćemo se vratiti socijalnoj državu gdje će biti dječiji dodatak do 18 godina, besplatne knjige i hrana u školi i to se sve nalazi u našem programu- Da radi Crna Gora“, rekao je Radulović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Odbornici lokalnog parlamenta će na sjednici koja je zakazana u 10 časova, raspravljati o 23 tačke dnevnog reda.