Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Đoković: Opština je u privrednom kolapsu

radooomir
Demokrate
  • Autor onogost.me
  • 13.01.2017. u 15:52

Iz Opštinskog odbora Demokrata smatraju da je bilans prihoda koji je planiran za 2017. godinu katastrofalan, ali i da njime vlast opštine Nikšić planira da pokrije, kako navode, prosjački budžet.

“Nevjerovatno je da se vlastodršci osiromašene opštine Nikšić direktno šegače sa građanima prikazujući im nerealne planirane prihode za 2017. godinu i, što je još veći cinizam, prema Bilansu prihoda opština planira da prihoduje više sredstava od Poreza na dohodak fizičkih lica, nego 2016. godine, što znači da opština planira da se u našem gradu poveća zaposlenost, dok statistika kaže da, otkad je gospodin Grbović postao gradonačelnik, u Nikšiću ima manje 1900 zaposlenih”, stoji u saopštenju koje potpisuje Radomir Đoković, član OO Demokrata Nikšić.

Takođe, u njemu se zapitao kojim to mjerama se planira povećanje zaposlenosti u opštini Nikšić, a da mjere ne budu kao fabrika čokolade na Cetinju.

“Trenutno rukovodstvo grada želi da prihoduje od poreza zabrinjavajući procenat ukupnog planiranog budzeta, što je glavni pokazatelj da se opština nalazi u privrednom kolapsu i u takvom stanju gdje promet svakodnevno opada usled slabe potrošačke moći stanovništva, koje je ova vlast dovela do takvog ekonomskog stanja”, naveo je on.

Prema Đokovićevim riječima postojeće rukovodstvo  vjerovatno ima namjeru, kao i njihovi partijski drugovi sa državnog nivoa, da povećanjem određenih nameta popunjava rupe u budžetu koje su, kako navodi, sami stvorili njihovom lošom politikom, ali da sumnja da su računali da će morati mnogo više novca iz budžeta da potroše na troškove goriva, jer je cijena goriva već mnogo veća nego što je planirano.

Dodaje i da lokalna vlast planom prihoda za 2017. godinu želi da ukrije svoje loše vođenje opštine koje je, kako stoji u saopštenju, rezultiralo sve lošijim stanjem privrede i lokalnih javnih finansija ili želi time da opravda i pokrije, kako  je naveo, planirane neracionalno visoke izdatke koji su budžetom predloženi, nedomaćinski i usvojeni.

“Upravo iz ovih razloga građani će već u martu imati priliku da prekinu ovu rasipničku lokalnu vast koja je na sve načine počela da tjera mlade koji odlaze iz sopstvenog grada u potrazi za korom hljeba, jer niko ne želi da živi u opštini gdje se rukovodstvo ponosi što je uspjelo u 21. vijeku da popuni rupu na ulici i što je popločalo trg, što opština konačno ima bazen u 21. vijeku, ali ovu vlast manje brine to što se u tom bazenu ne može plivati praznog stomaka i ovu vlast očigledno ne brine što je opština dužna preko 45.000.000 eura i nema nikakav plan i strategiju kako to da otplati, već svake godine budžet kreira tako da je neophodno ponovno zaduživanje”, zaključuje se u saopštenju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.