Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DPS: Demokrate će morati da se pomire sa “jednopartizmom”, kasno je za naknadnu pamet

dps_logo
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 03.04.2017. u 18:14

Nikšićke Demokrate, po svojoj ustaljenoj praksi, optužuju druge za ono što su sami uradili. I to nikom drugom, do sebi. Naknadnom pameću, kao i veći dio opozicije, Demokrate tek po svršenom poslu zaključuju da su im potezi bili pogrešni, jer su slijepo slušali naloge iz Demokratskog fronta, navodi se u saopštenju OO DPS-a. 

Tako je bilo i sa lokalnim izborima u Nikšiću, koje je opozicija bojkotovala na poziv DF-a, ni manje ni više nego zbog toga što je, navodi se u saopštenju,  crnogorsko tužilaštvo radilo svoj posao.

„Uoči samih izbora su shvatili svoju grešku, ali je već bilo kasno za „popravni“, pa su odlučili da odgovornost za svoju grešku pokušaju da prebace na DPS. Neće ići, jer su Nikšićani i Demokratama i ostatku opozicije rekli sve što su imali 12. marta“, navode iz te partije i dodaju da politiku i djelovanje Demokrata odlikuju nekonzistentnost politike, lutanja, nedostatak stava i ratoborni rječnik.

„ Pošto nijesu imali hrabrosti da izađu pred građane i dozvole im da ih ocijene, sada demagoški pričaju o „jednopartizmu“. Da ih podsjetimo, na izbore u Nikšiću 12. marta izašlo je 45,1 odsto ukupnog biračkog tijela, što je 65 odsto onih građana koji su glasali na lokalnim izborima 2013. godine i 57 odsto onih koji su izašli na birališta za parlamentarne izbore 16. oktobra 2016. godine. To što u nikšićkom parlamentu nema opozicije nije nikakav zahtjev ili namjera DPS-a, već dobrovoljna odluka opozicionih partija i njihovih lidera, i sa tim će morati da se pomire. Naredni put će moći da stanu pred Nikšićane za četiri godine, ako nešto od Demokrata i opozicije do tada bude ostalo u crnogorskoj političkoj areni. Sve što su učinili – učinili su sami sebi i neka ni ne pokušavaju da za to optuže DPS. Imamo pametnijeg posla nego da opoziciji ukazujemo na greške koje pravi“, zaključuje se u saopštenju. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.