Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DPS: Nula glasova i nula mandata opozicionim partijama

dps1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 13.03.2017. u 14:24

Demokratska partija socijalista (DPS) je apsolutni pobjednik lokalnih izbora u Nikšiću, ne samo kada je riječ o brojkama, nego i o demokratiji i političkom moralu, poručili su iz te stranke.

Iz DPS-a su naglasili da je laž tvrdnja opozicionih partija i medija da je bojkot uspio jer „nije izašlo 50 odsto od ukupnog broja upisanih birača“, navodeći da nikad nigdje u svijetu ni na jedne izbore nije izašlo 100 odsto upisanih birača.

„Maksimalna izlaznost u Nikšiću od gotovo 80 odsto zabilježena je na parlamentarnim izborima 16. oktobra prošle godine. U odnosu na taj procenat, na jučerašnjim izborima glasalo je preko 53 odsto građana Nikšića. Od njih je oko 90 odsto pružilo podršku DPS-u“, saopštili su iz te partije.

Kako su naveli, u apsolutnim ciframa, u nedjelju je glasalo 26.304 građana Nikšića od 58.486 ukupno upisanih birača, a od tog broja njih 21.104 poklonilo je povjerenje DPS-u.

„Izlaznost u Nikšiću od 45 odsto na jučerašnjim izborima, uprkos bojkotu opozicije, može se porediti sa ukupnom izlaznošću na izborima u zemljama razvijene demokratije, kao što je Švajcarka, ili veliki broj zemalja EU“, kaže se u saopštenju DPS-a.

Prema njihovim riječima, u opoziciji odlično znaju da ih i njihova matematička ekvilibristika ne može spasiti od poraza od kojeg se dugo neće oporaviti.

„Bilo kako bilo, juče u Nikšiću na izborima bilo je nula glasova i nula mandata opozicionim partijama“, kazali su iz DPS-a.

Opozicija, kako su naveli iz DPS-a, po ustaljenoj praksi poručuje da je pobijedila i kad ne učestvuje na izborima, mada im birači već godinama poručuju suprotno.

„Oni odlično znaju da Nikšić nije prihvatio bojkot, da građani nijesu nasjeli na njihove prevare, i da nijesu pristali na njihove političke ucjene“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da nije najveći poraz opozicije to što su još jednom izgubili od DPS-a.

„Njih su do nogu potukli građani, pokazujući im jasno da nema podrške njihovoj destruktivnoj politici, u kakvu god je formu spakovali“, smatraju u DPS-u.

Oni su se zahvalili svim građanima Nikšića „koji su svojim učešćem na lokalnim izborima pokazali da bojkot demokratije nije rješenje, potvrdili legitimitet i legalitet izbornog procesa i omogućili da njihov grad i Crna Gora ostanu na sigurnom evropskom i evroatlantskom putu“.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci