Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Koprivica: Grbović se ne može smatrati legitimnim predsjednikom opštine Niksić

4066a926-421d-4624-ad85-6e262ae156d8
Demokrate
  • Autor onogost.me
  • 03.04.2017. u 16:09

S obzirom na to da je prema vlastitom priznanju bio juče "silom prilika" u Herceg Novom, jasno se izvodi zaključak o učinku da je u tom gradu Grbović prokockao Nikšić osokoljen Lalinim usponom, ocijenio je poslanik i potpredsjednik Demokrata Momo Koprivica.

“Očigledno je grupa neozbiljnih i bahatih pojedinaca na krilima jednopartizma umislila da će Nikšić pretvoriti u prćiju jedne partije. I dok se Nikšić stavlja na kocku, liše glasaju. To je najžalosnija poruka koju daje jednopartizam. Isto kao što se po psu ne šalje kobasica, tako se ni kockaru ne povjerava vlast i državni resursi. No, u jednopartizmu kao sistemu vladavine najgorih ni to nije nemoguće”, navodi se u saopštenju koje potpisuje Koprivica.

U vezi poruke opoziciji da pokuša mandate prigrabiti u Herceg Novom, naglašava Koprivica, može se reći da Grbovićeva duhovitost može zasmijati samo jednopartijsku skupštinu.

“Veselin Grbović ne može se smatrati legitimnim predsjednikom Opštine Niksić. Ubrzani rad jednopartijskog parlamenta oko izbora funkcionera pokazuje strah i bježanje od javne sramote na mala vrata”, smatra on i dodaje da u Evropi danas, maltene, ne postoji slična situacija da su na takav način organi vlasti lišeni legitimiteta.

U vezi sa tim ističe da su, kako kaže, farsični izbori održani 12. marta, da su odstupali od ustavnog principa tajnosti glasanja kao i brojnih drugih ustavnih i zakonskih principa i demokratskih načela, a da nisu bili ni elementarno takmičarski i da su izrodili su jednopartijski parlament i jednopartijski sistem.

“Što se grbo rodi vrijeme ne ispravi. Jednopartijska skupština nije političko tijelo, već je partijski odbor. Jednopartijska skupština nije narodna institucija, već je partijski organ. I kao takva ne može se smatrati legitimnim predstavništvom naroda. Žalosno je što lokalna skupština liči na sjednicu opštinskog odbora DPS-a”, navodi on ističući da nema demokratije bez opozicije i da tu lekciju ne znaju oni koji su, kako kaže, ponikli u jednopartizmu i završavaju u jednopartizmu.

“Izdanak jednopartizma, Veselin Grbović, proglasio je fiktivnu demokratiju: vladaće kao da je opozicija prisutna. Osim vladavine najgorih u jednopartizmu ide i vladavina fikcija. Kako je širio iluzije o razvoju krpljenjem ulica dok nezaposlenost skače na rekordan nivo, a narod grca u dugovima, tako će sad da širi fikciju o prisustvu opozicije”, ocjenjuje on.

Prema Koprivicinim riječima, samo takva skupština, može birati kandidata čiji mandat je, ističe, obilježilo dostizanje rekordne nezaposlenosti u Nikšiću.

“Za 4 godine njegovog mandata u Nikšiću je 2000 zaposlenih manje. Javni dug opštine je zakucan na 40 miliona eura, a nema reforme javne uprave, već DPS trpa partijski kadar. Izbor Grbovića je dokaz da je jednopartizam vladavina najgorih. Pokušaji zavođenja jednopartizma su tek počeli da dobijaju odgovore, i neće demokratske snage stati niti će ih išta zaustaviti u borbi protiv jednopartizma dok se demokratskim putem izborimo za to da se narodu vrati pravo na odlučivanje”, poručuje Koprivica.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci