Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Lalatović u susret prvomajskim praznicima: Nastavljen kontinuitet ljudskog i radničkog posrtanja

arsenije-lalatovic-pzp-nk
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 29.04.2017. u 12:51

Zaposleni u Nikšiću i Crnoj Gori nijesu slobodni ni u socijalnom ni u ekonomskom smislu. Nemaština, zaduženost i siromaštvo su prateće pojave, pa čudi kako građani i uspijevaju da sastave kraj sa krajem“, navodi se u saopštenju OO DF-a, uz konstataciju da se Prvi maj u gradu pod Trebjesom dočekuje u nikada lošijoj atmosferi, kada su u pitanju radnici i osiromašena radnička klasa.

„Mlade generacije danas ne vide perspektivu, pa ne čudi što nikšićani odlaze sa kartom u jednom smjeru, što najbolje potvrđuje statistika, koja kaže da je Nikšić grad ispod sedamdeset hiljada stanovnika. Pravo na rad je osnovno ljudsko pravo! Svjedoci smo u Nikšiću, nekada gradu piva i čelika, da broj zaposlenih u proizvodnji i realnom sektoru je na nikada nižem nivou, kao i da je najveća fabrika zgrada Opštine u kojoj se proizvode desetine i desetine miliona eura duga na grbači svih građana. Naravno, ovim „industrijalcima“ članska karta partija na vlasti je osnovna preporuka“, smatra opdbornik Pokreta za promjene, Arsenije Lalatović.

On upozorava na to da se ne smije zaboraviti da, kako ističe,  zaposleni u najvećem broju ne mogu i ne smiju ostvarivati svoja Zakonom zagarantovana prava, kao i na svakodnevni mobing i prisilu koju trpe od strane pretpostavljenih. Takođe, smatra,  valja se zapitati koliko zaposlenih u privatnom i realnom sektoru ima slobodnih dana kao i koliko novca se isplaćuje preko računa sa plaćenim doprinosima, a koliko na ruke tj. na crno.

„ Aktuelna vlast, nastala na korupciji i izmišljenim aferama oličenim u aferi „državni udar“, kao i u jednopartijskim izborima koji su bili nedavno u Nikšiću potvrđuju da i ovaj Prvi maj ima kontinuitet i ljudskog i radničkog posrtanja. Kako Nikšiću tako i Crnoj Gori su neophodne promjene! Inače kontinuitet degradacije i posrtanja ne propada, jer aktuelni režim  umjesto da stvara, zapravo umije samo da uništava i razara“, zaključuje Lalatović čestitajući ispred partije građanima Nikšića prvomajske praznike uz želju da sljedeći dočekaju u boljem ambijentu.  

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci