Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikčević: Crna Gora da ima sigurno mjesto na karti ujedinjene Evrope

panorama_nk
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 20.05.2017. u 07:20

Crna Gora, čuvajući svoj identitet, mora obezbijediti sigurno mjesto na karti ujedinjene Evrope, jer će samo tako osigurati svijetlu budućnost, kazala je potpredsjednica Skupštine opštine Nikšić, Sonja Nikčević.

Ona je, na svečanosti povodom Dana nezavisnosti, istakla da je obaveza biti odgovoran prema sudbini Crne Gore, navodeći da je to neophodno zbog duga prema precima i zaloge prema potomcima.

Nikčević je kazala da je 21. maj najveći praznik novije crnogorske istorije, i da je na referendumu 2006. godine krunisana burna i duga istorijska borba Crne Gore za svoju slobodu i nezavisnost.

„Trajala je ta borba dugo, i predugo. Od nezavisne države Vojislavljevića, Balšića, Crnojevića, Petrovića, da bi naša generacija za vijek vjekova završila priču o državnosti i nezavisnosti Crne Gore“, istakla je Nikčević.

Prema njenim riječima, posebno je važno što je mirnim putem 21. maja 2006. godine „glasno i jasno rečeno „da“ svojoj državi, svom imenu, zastavi, himni, djeci, časti, sadašnjosti i budućnosti“.

Zato je, smatra Nikčević, 21. maj dan koji podsjeća i obavezuje.

„Podsjeća na ostvareno, na istorijsku lekciju da se jednom izgubljeno teško vraća, i obavezuje da čuvamo ono što smo teško ostvarili da budemo dio evropske i NATO zajednice, što praktično već jesmo, da ojačamo našu demokratiju, institucije, bezbjednost i osnažimo sopstvene ekonomske kapacitete“, kazala je Nikčević.

Na svečanosti povodom Dana nezavisnosti u Nikšićkom pozorištu nastupili su Zoran Kalezić, orkestar Šukrije Žutog Serhatlića, Hor i orkestar nikšićkog „Zahumlja“.

  antenam.net

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.