Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Perović: Pripadnost DPS-u posebna je privilegija

rada
DPS
  • Autor onogost.me
  • 10.04.2016. u 15:08

Važan segment u uspješnom funkcionisanju Demokratske partije socijalista (DPS) predstavljaju mladi ljudi i oni su ne samo budućnost ove partije, već i snažan kadrovski resurs koji realizuje kvalitetne projekte, kazala nam je Radinka Perović, predsjednica Savjeta mladih DPS-a Nikšić.

“Pripadnost najjačoj i najbolje organizovanoj partiji na crnogorskoj političkoj sceni, kakva je nesumnjivo Demokratska partija socijalista, posebna je privilegija, jer na taj način postajete dio pobjedničkog tima sa jasnom vizijom obezbjeđivanja dobra za sve građane Crne Gore”, izrazila je zadovoljstvo Perović.

Prema njenim riječima, ova partija trenutno okuplja preko 1000 članova, starosti od 18 do 30 godina, a taj broj svakodnevno raste.

Savjet mladih DPS-a Nikšić svoje aktivnosti sprovodi u skladu sa Programom rada koji je usvojen početkom godine, a podrazumijeva aktivnosti u edukaciji, kulturi, sportu, humanitarne akcije, aktivnosti društveno-korisnog tipa…

 “Ono na šta smo trenutno posebno fokusirani jesu pripremne aktivnosti za održavanje Kongresa Savjeta mladih koji je planiran za jun mjesec, a aktuelna je i reevidencija našeg članstva, pa je veći dio naših aktivnosti u ovom i narednom periodu uglavnom usmjeren u ovim pravcima. Iskoristila bih priliku da iskažem posebno zadovoljstvo odzivom mladih po pitanju reevidencije članstva, čiji rezultati potvrđuju veliko interesovanje naših mladih sugrađana za programska opredjeljenja Demokratske partije socijalista”, istakla je Perović.

Pohvalila se kompromisom i razumijevanjem od strane starijih kolega, objašnjavajući da je odlika uspješnih društava, pa tako i ove partije – iskustvo zrelijih, kroz artikulaciju ideja, energije i zanosa mladosti.

Ona najavljuje da će Savjet mladih kontinuirano raditi na poboljšanju položaja mladih u Nikšiću, kroz njihovo veće uključivanje u različite segmente života i njihovo integrisanje u što je moguće više aspekata društvenog djelovanja. S tim u vezi planiraju da sprovedu veliki broj akcija društveno-korisnog tipa, kojima će ukazati na odgovoran odnos mladih prema zajednici iz koje potiču i u kojoj žive.

“Upravo je naša partija trasirala modernu istoriju Crne Gore, a članstvo u EU i NATO je naš krajnji cilj kojem smo bezrezervno posvećeni. Biti dio Savjeta mladih znači i šansu mladima da kroz različite aktivnosti budu uključeni u procese donošenja odluka i kreiranja što boljeg ambijenta za život mladih, ne samo u političkom već i u društvenom životu našeg grada”, kazala je Perović.

Podsjećajući da je pred nama izborna godina, ona se osvrnula na plasman svoje partije, ali i očekivanja od izbora.

“Treba li podsjećati da je DPS u svim dosadašnjim izbornim utakmicama izlazila kao pobjednik? Zato, nema razloga da tako ne bude i ovoga puta, tako da očekujem još jednu ubjedljivu pobjedu naše partije. Uvjerena sam da će politika koju DPS vodi u našem gradu dobiti većinsku podršku građana Nikšića, što će u mnogome doprinijeti našoj ukupnoj pobjedi na državnom nivou”, izražava očekivanja Perović, dodajući da im brojni ostvareni razultati u proteklom periodu daju za pravo da sada očekuju još veću podršku.

“Mladim sugrađanima obećavamo timski rad, partnerstvo u rješavanju problema i sprovođenju ideja, a sve sa ciljem da zajedno stvaramo ambijent u kome će svako imati priliku da pokaže i dokaže svoje znanje i vještine”, zaključila je Perović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci