Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Radulović: Ministarstvo sporta gasi nikšićku atletiku

dragoljub_radulovic
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 14.04.2017. u 11:21

Funkcioner nikšićkog odbora Građanskog pokreta URA i predsjednik Savjeta MZ Župa, Dragoljub Radulović, kazao je da su u toj stranci zgroženi činjenicom da je Ministarstvo sporta izdvojilo mizerna novčana sredstva za funkcionisanje Atletskog kluba „Nikšić“.

„Novi ministar nastavlja dugogodišnju praksu dodjele najvećih novčanih sredstava klubovima koji, po svojim učincima, samo narušavaju ugled crnogorskog sporta. Uvidom u način raspodjele sredstava, lako je zaključiti da je za novog ministra bilo važnije finansiranje klubova koji postoje samo na papiru, a koji su paravan za uzimanje novca od strane nezasitih i politički podobnih pojedinaca”, istakao je Radulović.

Radulović u saopštenju navodi da je tužno zapostavljati klubove i pojedince koji su toliko puta pronosili slavu svoje države, poput Atletskog kluba „Nikšić”.

„A još je jadnije, gospodine ministre, da ignorišete Vaše saborce sa Olimpijskih igara, sa kojima ste dijelili dobro i zlo. Zamijenili ste vaterpolo kapicu – kravatom, stopivši se sa partijskim klimoglavcima, koji su nas doveli do toga da naši olimpijci treniraju po šumama i livadama. Davno je rečeno, da čovjeku treba dati vlast, da bi se pokazao u pravom svjetlu”, ukazao je Radulović.

On ističe da bi se svaka država na svijetu ponosila Slađanom Perunović, Danijelom Furtulom, Koprivicom, Petrušićem i drugima, dok je, kako je naveo, ovoj našoj važnije gasiti požare u klubovima i savezima na čijem su čelu ljudi koji nikada nisu ni potrčali.

„Svakog racionalnog i normalnog čovjeka bi zabrinulo to što se, u drugoj najvećoj crnogorskoj opštini, na ovakav način gasi i posljednja iskra uspješnog sporta. To smo najmanje očekivali od bivšeg sportiste, koji je diazo glas zbog ovih istih problema i slične nepravedne raspodjele sredstava. Pokret URA daje punu podršku Atletskom klubu Nikšić, kao i svim pravim sportistima i klubovima, da izdrže udare nesposobnih i nezasitih pojedinaca, kojima je sportska Crna Gora na posljednjem mjestu. I ova tiranija, nad svim sportistima u Crnoj Gori, će ubrzo proći”, zaključio je Radulović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Opštinski odbor Deokratske partije socijalista (OO DPS) u Nikšiću saopštio je da je Osnovno državno tužilaštvo podnijelo optužni prijedlog protiv načelnika Komunalne policije Veselina Čurovića ''dok u Nikšiću vlada pravi komunalni haos, dok divlje deponije niču na svakom koraku, dok psi lutalice gazduju nikšićkim ulicama, dok je automobila više na trotoarima nego na parking mjestima''.