Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

SDP: Jednopartijski izbori u Nikšiću izrugivanje demokratiji

vizual_sdp_niksic1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 17.02.2017. u 18:09

Odbijanje Filipa Vujanovića da pokrene bilo kakvu aktivnost u cilju omogućavanja odlaganja izbora u Nikšiću je samo jedan od dokaza da DPS – u odgovara trenutno stanje podignutih tenzija, koje vodi devastiranju političkog sistema i njegovog svođenja na jednopartijski Parlament i jednopartijske izbore, navode iz SDP-a.

Kako dodaju, neprimjereno ponašanje dijela poslanika DF-a  u skupštinskom holu prije dva dana upotpunjuje mozaik nestabilne političke i društvene klime koja se stvara, a zbog koje su građani sa pravom zabrinuti.

“ Jednopartijski izbori koji se planiraju u Nikšiću su izrugivanje demokratiji i dodatno dolivanje ulja na vatru sa ciljem jačanja, a ne smirivanja tenzija. U krajnjem, DPS bi povlačenjem svoje liste za izbore u Nikšiću otvorio put za odlaganje izbora, ali je jasno je da je nekome ovaj scenario itekako odgovarao budući da zna da sigurno gubi Nikšić. To što se time kriza produbljuje i rizikuju čak i sukobi ne uznemirava puno ni Vujanovića ni njegove partijske nalogodavce, jer je za njih partijski interes uvijek bio na prvom mjestu. Zato ih ponovo pozivamo da se dozovu pameti i shvate da se Crna Gora ne može braniti jednopartijskim Parlamentom i jednopartijskim izborima”, naovdi se u saopštenju koje potpisuje Ivan Vujović,  član Predsjedništva SDP-a.

On smatra da je autokratija koju režim nameće I nestabilnost koju priziva najveća je prijetnja prije svega građanima Crne Gore koji žele mirnu i stabilnu Crnu Goru.

“ SDP je povodom odlaganja nikšićkih izbora zato pozvala Filipa Vujanovića da doprinese da se makar na ovom primjeru stvari počnu rješavati. Svugdje u demokratskim državama predsjednik države je svojevrsni politički stabilizator u kriznim periodima. Nažalost, Vujanović je još jednom pobjegao od svoje dužnosti  i odradio kako mu je partija naložila”, zaključuje Vujović.

  

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.