SDP Nikšić: "Biznis elita" uvozi radnu snagu iz Poljske
Objavljeno: Srijeda, Januar 11, 2017 - 15:09
Autor:
onogost.me

Ratko Dubljević iz nikšićkog odbora SDP-a poručio je da u Nikšiću, gdje je nezaposlenost gotovo najveća u Crnoj Gori, “biznis elita” uvozi radnu snagu iz Poljske.

Foto : Ilustracija

„Istovremeno, na ruševinama nekada moćne nikšićke privrede, preostalim nikšićkim radnicima se povećavaju radni sati i smanjuju zarade. Oni koji zarađuju na ekspoataciji prirodnih bogatstava Crne Gore na tim poslovima angažuju strane radnike po nekoliko puta većim cijenama, inateći se sa lokalnim stanovništvom“, naveo je on u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika.

„Tako izgleda ono što premijer Marković naziva “biznis elita”.  “Elita” koja duguje 700 miliona eura poreza. “Elita” čijih utajenih 700 miliona poreskog duga iznose dvije godine života - penzija penzionera. “Elita” čije gubitke i dugove plaćamo uštedama na majke, djecu, penzionere. “Elita” čije kredite kroz pale garancije plaćaju svi građani. Elitni je cinizam nazvati “biznis elitom” one koji su od države utajili 700 miliona eura, posebno kada to učine oni koji upravljaju državom i žive od države. U svim zemljama gdje “politička elita” ne koristi iznajmljena imena “biznis elite” za prikrivanje sopstvenog bogastva elita su vrijedni ljudi koji stvaraju, mali i srednji biznis, zdravstveni i prosvjetni radnici.. a poreski dužnici su prestupnici. Ali “naši dani” su takvi kakvim ih je prije vijek opisao Vladislav Petković Dis: “Lopovi nam izrađuju bogatašе Mračnе dušе nazvašе sе patrioti”, rekao je Dubljević.  

 

Izvor: portalanalitika.me

Ukupno ocjena: 25

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Ponedjeljak, Mart 27, 2017 - 15:55
U petak konstitutivna sjednica

Konstitutivna sjednica Skupštine opštine Nikšić održaće se u petak, 31. marta u 10h.

Ponedjeljak, Mart 27, 2017 - 14:30
Protest DF-a, SNP-a i Demosa u četvrtak u Nikšiću

Demokratski front, SNP i Demos održaće 30. marta protest u Nikšiću i zatražiti poništenje izbora od 12. marta i raspisivanje novih.

Subota, Mart 25, 2017 - 10:16
Konstitutivna sjednica nikšićkog parlamenta sredinom aprila

Konstitutivna sjednica na kojoj će biti verifikovani mandati odbornicima Skupštine opštine Nikšić i izabran predsjednik lokalnog parlamenta trebalo bi da bude održana u prvoj polovini aprila. 

Petak, Mart 24, 2017 - 17:40
Savjet mladih DPS-a: Nastavićemo da radimo na samozapošljavanju mladih i afirmaciji preduzetništva

Projektni tim Savjeta mladih DPS Nikšić danas je organizovao radionicu posvećenu samozapošljavanju mladih i značaju afirmacije preduzetništva.

Četvrtak, Mart 23, 2017 - 11:21
Nikčević: Pričom o protestima opozicija nastavlja tumaranje

Radivoje Nikčević, predsjednik Opštinskog odbora DPS-a kazao je da opozicija ništa ne može postići protestima koje najavljuje u Nikšiću i da, tražeći ponavljanje lokalnih izbora, samo potvrđuje da i dalje tumara na političkoj sceni Crne Gore.