Odbijanje Filipa Vujanovića da pokrene bilo kakvu aktivnost u cilju omogućavanja odlaganja izbora u Nikšiću je samo jedan od dokaza da DPS – u odgovara trenutno stanje podignutih tenzija, koje vodi devastiranju političkog sistema i njegovog svođenja na jednopartijski Parlament i jednopartijske izbore, navode iz SDP-a.
17.2. 15:52
0

Glušica: Za majke u Crnoj Gori mora biti novca
Vlada Crne Gore mora obezbijediti novac i predložiti izmjene Zakona kojim će se vratiti stečena prava na naknade, kao i visina samih naknada za majke sa troje i više djece, smatra Rajka Glušica, predsjednica Foruma žena GP URA. 
16.2. 17:06
0

Vujanović: Ne postoji osnova za odlaganje izbora
Ne postoji zakonska mogućnost da se produži rok za izbore jer mandat postojećoj Skupštini ističe  27. marta 2017. godine, saopšteno je iz kabineta predsjednika Filipa Vujanovića u odgovoru na zahtjev SDP koja je tražila odlaganje izbora.
16.2. 14:30
0

Socijaldemokratska partija (SDP) uputila je pismo predsjedniku države Filipu Vujanoviću kojim ga je i zvanično pozvala da na, kako su kazali, osnovu funkcionalne pozicije i partijske pripadnosti obezbijedi stvaranje normativnih pretpostavki za odgađanje izbora u Nikšiću zakazanih za 12. mart 2017. godine.

16.2. 13:06
0

Kabinet predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića još uvijek nije primio zahtjev Socijaldemokratske partije (SDP) za odgađanje lokalnih izbora u Nikšiću, koji su zakazani za 12. mart.

15.2. 14:00
1

Socijaldemokratska partija (SDP) ponovo je pozvala predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića da odgodi izbore u Nikšiću do, kako kažu, stvaranja uslova za njihovo održavanje u ustavnoj atmosferi u kojoj je moguće slobodno izražavanje volje građane.

15.2. 13:46
0

Pošto je oduzet imunitet poslanicima Demokratskog fronta (DF) Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću poslanici DF-a, koji su zajedno sa nekoliko stotina pristalica protestvovali ispred Skupštine, ušli su u parlament čiji rad bojkotuju od izbora 16. oktobra. 

14.2. 19:01
1

SDP u ovim danima trajuće političko-bezbjednosne i ekonomsko-socijalne krize čini sve da se red i stabilnost sačuvaju u Crnoj Gori, saopštili su iz te partije, podsjećajući da su na istom zadatku bili i oktobra 2015. godine, kada su presudno doprinijeli smirivanju tenzija.