Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Giljen blizu Kukešija

giljen1
fieldoo.com
  • Autor onogost.me
  • 17.01.2017. u 10:13

Vladan Giljen nakon polusezone u Sutjesci po drugi put napustiće matični klub.

Arena piše i da bi on uskoro trebalo da potpiše ugovor sa albanskim Kukešijem.

Samo polusezona u Sutjesci, gdje je maestralnim odbranama i vrhunskim intervencijama skrenuo pažnju na sebe, bila je dovoljna da 27-godišnji čuvar mreže opet bude na meti mnogih klubova, čime je jasno da će nakon godinu opet karijeru graditi u inostranstvu. Nekadašnje Sutjeskino čudo tri godine proveo je u portugalskom Nacionalu, a nakon što mu je u posljednjem trenutku propao transfer u belgijski Anderleht, stigao je u OFK Beograd, da bi zatim bio u Čeliku. Nakon toga imao je dvije epizode u Albaniji kao član Terbuni Pukea izborio je plasman u Super ligu, u kojoj je blistao kao golman Kastriotija.

Poslije pet i po godina vratio se u matični klub, a nakon polusezone koju je proveo na klupi ,,plavo-bijelih“, 20. avgusta na meču protiv Bokelja ponovo se našao na golu Sutjeske.

Potez Nebojše Jovovića pokazao se ispravnim, jer je upravo Vladan Giljen bio jedan od najboljih golmana tek završene polusezone, jer je na 15 utakmica primio samo devet golova. Interesantno je da je Giljen na sedam utakmica bio nesavladan (tačno 443 minuta), a samo protiv Grblja primio je više od jednog gola na meču, dok je sa dva odbranjena penala protiv Petrovca najzaslužniji za prolaz Nikšićana u polufinale Kupa Crne Gore.

Kukeši, koji je u kvalifikacijama za Ligu Evrope eliminisao Rudar, lider je u Super ligi Albanije, a na 18 utakmica nije doživio poraz.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.
Fudbaleri Arsenala pobijedili su Sutjesku 1:0 u posljednjem meču 30. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.
Fudbaleri Sutjeske danas gostuju Arsenalu u 30. kolu MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige.