Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska je u modi – sanjali Evropu, sad sanjaju titulu

sutjeska1_4
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 12.05.2017. u 11:34

Na polusezoni bili su peti, sanjali su plasman u Evropu.

Tri kola prije kraja sezone fudbaleri Sutjeske imaju šampionske snove, dok je Evropa realnost nakon sjajnog proljećnog učinka.

“Podigli smo se, prije svega psihološki, sa nekoliko pobjeda stiglo je i samopouzdanje, pa smo sada u situaciji koju smo apsolutno zaslužili, koja nam pripada – da se borimo za titulu”, kaže napadač Nikšićana Dejan Zarubica.

Tri kola prije kraja ne zavisi sve od Sutjeske, jer Budućnost mora da se oklizne još dva puta da bi došlo do smjene na vrhu, ali kraj Bistrice vjeruju, nadaju se…

Uzdaju se u sjajnu formu, potkrijepljenu sa tri uzastopne pobjede u veoma teškim mečevima, maltene derbijima (Mladost i Lovćen u gostima, Budućnost kod kuće), ali i u lakši raspored u odnosu na rivala.

“Igramo sa Bokeljom i Rudarom kod kuće, sa Iskrom u gostima. Iako se svi naši rivali bore za opstanak, za baraž ili za izbjegavanje baraža, mislim da smo spremni da osvojimo svih devet bodova i završimo prvenstvo sa stilom”, dodaje Zarubica.

Da li će to biti dovoljno za senzacionalni preokret na vrhu, zavisi od rezultata Budućnosti – Podgoričane čekaju dva teška meča, protiv Zete u gostima i Mladosti kod kuće, te puno lakša utakmica protiv Jedinstva na domaćem terenu.

“Nadamo se da će Budućnost kiksati, biće joj vrlo teško protiv Zete, protiv Mladosti takođe, sve su to timovi koji se bore za Evropu. Mi apsolutno vjerujemo da to može da se dogodi, ali je najvažnije da mi pobijedimo naše utakmice i budemo spremni ako se Budućnost eventualno oklizne”, kaže Zarubica.

I da se ne dogodi smjena, izabranici Nikole Rakojevića su već napravili podvig – prije samo 11 kola imali su čak 21 bod manje od Budućnosti, da bi nizom dobrih rezultata došli u situaciju da foto-finiš odlučuje u borbi za titulu.

“Naš jedini cilj tada je bio Evropa, malo po malo ukazala nam se šansa i za nešto više od toga. Vidjećemo šta će biti, mi matematički još nismo osigurali plasman na evropsku scenu, treba prvo to da uradimo. Vjerujem da plasman neće doći u pitanje”, ističe Zarubica.

Tri kola prije kraja drugoplasirana Sutjeska ima po tri boda više od Zete i Mladosti i drži situaciju pod apsolutnom kontrolom kada je u pitanju borba za Evropu. Nikšićani, kao „rezervu“, imaju i finale Kupa, protiv Grblja, 31. maja.

“Kako se finale Kupa igra po završetku prvenstva, bilo bi lijepo da u taj meč uđemo sa već izborenom evropskom vizom. Jer, protiv Šalete Kordića i drugova ni ovako neće biti lako, a posebno ne ako budemo morali da igramo pod dodatnim opterećenjem. No, ubijeđen sam da se to neće dogoditi, već da ćemo rasterećeni evropskih briga u lijepoj utakmici donijeti klubu prvi pehar Kupa u samostalnoj Crnoj Gori”, dodaje 24-godišnji fudbaler.

Odlična forma napadača jedan je od razloga i dobre serije Sutjeske. Bojan Božović je postigao četiri gola na posljednja tri meča i probio se do vrha liste strijelaca, a tamo gdje je stao povrijeđeni Igor Ivanović, nastavio je oporavljeni Dejan Zarubica, strijelac i asistent u pobjedi nad Lovćenom na Cetinju.

“Mjesec i po sam pauzirao zbog povrede, preskočio sam cijele zimske pripreme. Nije bilo lako u takvim okolnostima, ali polako dolazim do svježine, krenuli su i golovi, vjeruem da ću pomoći ekipi u nastavku sezone”, zaključio je Zarubica, strijelac šest golova ove sezone (četiri u prvenstvu, dva u Kupu). 

 

Izvor: vijesti.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.
Fudbaleri Arsenala pobijedili su Sutjesku 1:0 u posljednjem meču 30. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.
Fudbaleri Sutjeske danas gostuju Arsenalu u 30. kolu MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige.