Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Aleksa Ilić izlazi na NBA draft: Najviše volim da utrčim iza leđa i zakucam

aleksa_ilic1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 09.04.2017. u 14:49

Budućnost je opet ostala bez finala ABA lige, ali protiv Crvene zvezde, objektivno, bila je to gotovo nemoguća misija. 

S takvom ocjenom saglasan je i talentovani košarkaš podgoričkog kluba Aleksa Ilić. Dvadesetogodišnji Nikšićanin bio je u drugom planu većim dijelom sezone, ali je u finišu dobio pristojnu minutažu.

Prije nekoliko dana, poznati menadžer Miško Ražnatović objavio je da će Ilić izaći na predstojeći NBA draft. O tome, sezoni u “plavom” dresu i ambicijama u nastavku karijere, najbolji mladi košarkaš Crne Gore u 2016. godini govorio je za naš portal.

Iako je Budućnost je opet ostala bez finala ABA lige u duelu sa Crvenom zvezdom, za Ilića je to bilo veliko iskustvo.

“Prije svega, moram da kažem da smo zbog par kikseva izgubili drugo ili treće mjesto u regularnom dijelu takmičenja. Zapala nas je Zvezda, a uzimajući njihove partije ove sezone bili smo svjesni da nemamo prevelike šanse u polufinalu. Produžili smo seriju na tri utakmice i mislim da taj posljednji meč u Beogradu nije imao realan rezultat, jer smo odigrali borbeno i energično. Prije tog kucanja sam napravio grešku u odbrani. Kasnije, kad sam primio loptu, čuo sam njihovog trenera kako govori ‘Pusti ga, pusti ga’, pa smatram da je sve proisteklo iz neke nervoze”, priča Ilić za CdM nakon polufinala ABA lige.

Prije nekoliko dana njegov menadžer Miško Ražnatović najavio je da će Ilić učestvovati na ovogodišnjem NBA draftu, gdje će imati priliku da pokaže svoje kvalitete.

“Najviše volim da utrčim iza leđa i zakucam. Pokušaću tokom ljeta da popravim svoj šut, da budem više koncetrisaniji. Nisam ni ja mnogo upućen oko prognoza na draftu. Zahtjev za prijavu je poslat, a hoću li izaći ove godine ili ću se povući za sljedeću stvarno još ne znam”, dodaje oprezno Aleksa koji je CdM-u rekao i šta misli o najjačoj svjetskoj ligi u košarci.

“Koga ne privlači NBA? Pratim ligu otkad sam počeo da treniram. Favorizujem nekoliko ekipa, San Antonio igra najljepšu timsku košarku”, smatra on.

Za Budućnost ga vežu još dvije godine ugovora, a svakog dana pokušava da poboljša svoju igru.

“Pokušavam iz dana u dan da budem bolji – da napredujem u lošijim segmentima igre. Ne znam koliko ću se zadržati u Podgorici. Težim ka tome da napravim dobru karijeru, da imam nešto iza sebe. Idem korak po korak, a dokle će me to dovesti teško mi je da procijenim”, zaključio je talentovani Ilić.

 

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci