Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Difovci preko UDG-a do finala Studentske lige

18624690_1329895633724612_968446195_n
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 21.05.2017. u 06:36

Košarkaši Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje plasirali su se u finale Studentske lige Crne Gore u košarci nakon ubjedljive pobjede u polufinalu nad ekipom UDG-a. 

U sali Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra u Podgorici difovci su bez većih problema savladali košarkaše UDG-a rezultatom 72:32 (42:15) i sa petom pobjedom u nizu plasirali se u finale.

Iako sam početak meča nije nagovještavao ovakav konačan rezultat na kraju je to bila još jedna ubjedljiva pobjeda ekipe Fakulteta za sport. Prvih desetak minuta je igra bila izjednačena, da bi difovci sa par brzih trojki već pred kraj prvog poluvremena slomili otpor protivnika i trojkom Vasa Popovića otišli na odmor sa plus dvadeset i sedam.

U drugom poluvremenu je praktično igrao jedan tim. Odlična odbrana prije svega i laka završnica u napadu omogućila im je da svoju prednost uvećavaju i ona je jednog trenutka iznosila i pedeset razlike. Na kraju ubjedljivih četrdeset poena i još jedna pobjeda sa plusom preko dvadeset poena za momke sa nikšićkog fakulteta.

Bek prvog finaliste, Vaso Popović, kazao je da uz prikazanu odbranu prolaz u finale nije dolazio u pitanje.

“Još jedna ubjedljiva pobjeda, iako sam početak nije obećavao, na kraju smo zasluženo pobijedili sa ogromnom razlikom. U drugom poluvremenu smo uradili ono što nam je glavna karakteristika – jaka odbrana, brzi kontranapadi, pa prolaz u finale nije dolazio u pitanje. Ostaje nam da se spremimo i uđemo maksimalno u duel sa Mašinskim fakultetom, koji je pored nas najviše pokazao u ovogodišnjem izdanju Studentske lige”, kazao je Popovic.

Najefikasniji u ekipi Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje bili su Đoković i Šćepanović sa dvanaest i Ratković sa jedanaest poena.  

Finalnu utakmicu Fakultet za sport će igrati sa Mašinskim fakultetom u četvrtak.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci