Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Studentska liga u košarci: „Difovci“ bez poraza do nokaut faze

studentska_liga_u_kosarci1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 08.05.2017. u 05:58

Trećom pobjedom u grupnoj fazi košarkaši Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje plasirali su se u četvrtfinale Studentske lige Crne Gore u košarci.

Novu pobjedu „difovci“ su ostvarili protiv  ekipe Plavog dvora. U sali Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra u Podgorici  rezultat je bio 36:55 (11:19).

U posljednjoj utakmici grupne faze u kojoj se ekipa Plavog dvora borila za prolaz, u prvih petnaest minuta je viđena igra sa jakim odbranama i malim brojem poena što svjedoči rezultat od 11:19 na poluvremenu. Ipak, kvalitet momaka sa nikšićkog fakulteta je došao do izražaja u drugom poluvrmenu u kojem su uz dobar šut za tri poena napravili, ispostaviće se, nedostižnu razliku i opravdali ulogu favorita pa tako sa maksimalnim učinkom dočekuju nokaut fazu lige. 

Centar ekipe Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, Raco Pejović  istakao je da je optimista pred nastavak takmičenja.

„Odigrali smo kao prava ekipa, od samog starta odbrana je bila na nivou, iz kojeg su došli neki laki poeni. U nastavku nas očekuje druga faza takmičenja – ”na jednu utakmicu” i ukoliko budemo igrali kao do sada, imamo razlog za optimizam. Vjerujem da ćemo na kraju, kao krunu svega, odbraniti titulu“, kazao je Pejović nakon utakmice. 

Najefikasniji u ekipi Fakulteta za sport i fizčko vaspitanje bili su Ratković sa devetnaest i Pejović sa deset poena.

U četvrtfinalu „difovci“ će igrati protiv Elektrotehničkog fakulteta, u reprizi finala od prošle godine.  

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sutjeska je večeras, u drugom meču četvrtfinala NLB ABA2 lige, izgubila u Novom Sadu od Vojvodine - 81:70.
Sutjeska nije uspjela da iznenadi Vojvodinu, pa su Novosađani blizu polufinala ABA 2 lige, nakon večerašnje pobjede u Nikšiću 89:84. Revanš četvrtfinala se igra za sedam dana u Novom Sadu, a računa se koš-razlika.