Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Ako Slađani Perunović nije motiv 17.000 eura, pitamo se onda šta je?

janovic_0
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 18.04.2017. u 14:12

Ministarstvo sporta danas je završilo najavljeno potpisivanje Ugovora o međusobnim pravima i obavezama, sa nacionalnim Savezima, u vezi sa uplatom i korišćenjem dodijeljenog novca po osnovu Konkursa za sufinansiranje programa sportskih subjekata u 2017, a u saopštenju dostavljenom medijima odgovorilo i na opaske pojedinih sportista i klubova o tome da nisu dobili adekvatnu pomoć države.

“Rekordan iznos novca koji im je opredijeljen ove godine, najbolji je odgovor Ministarstva sporta na to kako se država ophodi prema sportu i crnogorskim vrhunskim sportistima. Tri ipo miliona eura koliko je uplaćeno na račun 25 nacionalnih saveza najplastičnije demantuje navode da su naši pojedini reprezentativci i reprezentativke dovedeni na rub lične i profesionalne egzistencije”, navodi se u  saopštenju.

Prije tri dana, atletičarka Slađana Perunović je kazala da će sada “jedva imati za patike”, dok je trener AK Nikšić Drago Musić, nakon raspodjele sredstava, rekao da je dolazi kraj nikšićke atletike.

“Ako jednoj Slađani Perunović, gotovo 17 hijada eura, koliko je Ministarstvo sporta na ime njenog programa za ovu godinu dodijelilo Atletskom savezu, nije dovoljna motivacija, pitamo, šta je? Koliko je Atletski savez tražio za Slađaninu stanarinu, hranarinu, vitaminizaciju, stipendiju, pripreme, honorar za trenera, sportsko-medicinske preglede, fizioterapeute, masere..toliko je od Ministartsva sporta i dobio, 16.760 eura”, rečeno je u saopštenju.

“Ministarstvo nije štedjelo ni na programima ostalih sportista, već je prepoznalo brigu Saveza da srazmjerno dobijenom novcu vodi računa i o ostalim najboljim atletičarkama i atletičarima, Mariji Vuković, Kristini Rakočević, Danijelu Furtuli, Darku Pešiću…”, stoji u saopšrenju.

“Ministarstvo sporta podsjeća da će kvartalnim monitoringom pratiti realizaciju ugovora i upozorava da će nepoštovanje istih po prvi put povlačiti njihovo raskidanje, ali i obustavu isplate novca na račun Saveza do kraja godine, dok će brigu o reprezentativcima i njihovim programima u tom slučaju preuzeti Ministarstvo sporta”, rečeno je u saopštenju. 

Od sjutra će se zaključivati ugovori sa klubovima.

“Koristimo priliku da ukažemo i na to da smo u projektima većeg broja klubova uočili potencijalne zloupotrebe, jer se njihovi programi poklapaju sa programima Saveza, a pritom se odnose na istog sportistu, ne bi li na taj način kao klubovi dobili novac na dva mjesta po jednom te istom osnovu. Na taj način svima njima, uključujući i Atletskom klubu Nikšić, koji se, između ostalih, zabrinuo za opstanak crnogorske i nikšićke atletike, želimo da damo do znanja da im Ministarstvo nije htjelo kumovati u tom naumu, niti će”, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo, kako je navedeno, ima poruku “i za njihove prijatelje koji u opozicionim dresovima bez broja, navijajući sa margina, strahuju za sudbinu crnogorskog sporta i sportista, a posebno reprezentativaca, ne bi li na račun Ministarstva sporta namakli koji politički poen”.

“Vi ste gospodo dokaz novog pravila – ‘ne dajte im vlast, pa ćete vidjeti kakvi su’. I umjesto što ste se stavili u službu zaštite crnogorskog sporta i sportista, znajte da o njima brine onaj ko zna. Ministarstvo je odlučno da uredi sistem crnogorskog sporta i od toga neće odustati”, navodi se u saopštenju.

 

vijesti.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Golbal klub Nikšić sa maksimalnim učinkom, kao prvoplasirani u B grupi, izborio je plasman u finale kvalifikacionog turnira u Berlinu i nastup na finalnom turniru Lige šampiona.