Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kadeti Akademika najbolji na državnom prvenstvu

akademik_naslovna
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 27.03.2017. u 09:26

Džudo klub Akademik najuspješnija je ekipa Prvenstva Crne Gore za kadete koje je juče održano u Sportskom centru Nikšić.

Nikšićani su, sa ukupno sedam medalja u svim kategorijama (tri zlatne), bili ispred 10 crnogorskih klubova, a tim povodom zadovoljan je direktor Novica Milović.

„Sada radimo na ovoj generaciji kao i na generaciji starijih pionira kako bi ih proizveli u dobre seniore, koji će osvajati medalje na međunarodnom nivou“, rekao je Milović.

Džudistima Akademika koje predvode treneri Marinko Đurđevac, Dragana Živković i Predrag Stanjević, pripala su tri zlata, jedno srebro i tri bronze.

Prva mjesta i titule državnih prvaka osvojili su Filip Đurđevac do 50kg, Nađa Vukićević do 63kg i Milica Vojičić +70kg. Srebro sa državnog prvenstva donio je Đorđe Vujadinović u kategoriji do 66kg. Sa bronzama istakli su se Jovan Mazić do 60kg, Vidoje Golubović do 66kg i Marija Perović do 57kg.

Blizu medalje bili su Ilija Crvenica u kategoriji do 55kg, Bogdan Maksimović do 73kg i Mitar Perović +90kg, koji su zauzeli peta mjesta.

Na smotri najboljih kadeta u džudou, zapaženi su bili i takmičari DžK Trebjesa i DžK Straševina.

”Straševinu” je predstavljalo troje takmičara, a zlatna i bronzana medalja obezbijeđene su u ženskoj konkurenciji.

Ivana Nikolić sa dvije pobjede osvojila je prvo mjesto u kategoriji do 44kg. 

Milena Backović je bila treća u kategoriji do 63kg (dvije pobjede i jedan poraz), dok je Nemanja Stevović bio peti u kategoriji do 73kg (dvije pobjede i dva poraza).

Treći nikšićki klub koji je juče imao uspjeha je ”Trebjesa”. Klub je nastupio sa šest takmičara, od kojih se četvoro vratilo sa medaljama (srebrna i tri bronzane).

Nikola Stanišić, koji je bio prvak Crne Gore u juniorskoj konkurenciji, uzeo je srebro pošto je u finalu izgubio od takmičara iz Podgorice Viktora Vukovića.

Bronzanim medaljama okitile su se njegove klupske kolege – Milan Gušić do 55kg, Marko Jancer do 60kg i Miloš Ristović do 90kg. 

 

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.