Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Milović: Napravili smo istorijski uspjeh

akademik
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 22.12.2016. u 06:55

Džudisti Akademika osvajanjem trećeg mjesta i bronzane medalje u debitantskom nastupu u Ligi šampiona ostvarili su istorijski rezultat. 

To je saopšteno iz nikšićkog džudo kluba, koji je u Beogradu, u meču za treće mjesto, pobijedio Rakovicu 3:2. 

Akademik je u prvom kolu bio slobodan, u drugom je pobijedio francuski Montrui, dok je u trećem poražen od niškog Kinezisa. 

U prvom kolu repesaža bio je bolji od francuskog Cili Moranza i Montruija. 

“Tek nekoliko dana nakon završetka takmičenja u Beogradu svjesni smo uspjeha i rezultata koje je ostvarila ekipa Džudo kluba Akademik. Poslije takmičenja zbog velikih emocija i velikog povratka ekipe nakon poraza od Kinezisa nijesmo bili svjesni da smo u tom momentu napravili istorijski uspjeh i to kao debitanti u zvaničnoj Ligi šampiona”, rekao je direktor nikšićkog kluba Novica Milović.

On je u izjavi dostavljenoj agenciji MINA kazao da Liga šampiona u Beogradu okupila 18 najjačih evropskih klubova i preko 260 takmičara u muškoj konkiurenciji. 

“Liga šampiona je, prema svjetskim listama i individualnom kvalitetu takmičara i trenutnim stanjem na svjetskoj rang listi, kvalitetom izjednačena sa Golden ligom koja je istog dana održana u glavnom gradu Čečenije, Groznom. To su riječi potpredsjednika Evropske džudo federacije, Hans Pola Kučere”, kazao je Milović.

On je istakao da su u Beogradu nastupali veliki svjetski, olimpijski i evropski šampioni.

“Mi u Akademiku smo prezadovoljni jer smo napravili čudo i istorijski rezultat u 2016. godini. Uložili smo veliki napor da obezbijedimo učešće, angažovujemo prava pojačanja i obezbijedimo finansijska sredstva”, rekao je Milović. 

On je kazao da su kao pojačanja nastupili Rumun Natea Danije, Slovenci Mihael Žgank i Adrijan Gomboc i Marko Bubanja i daa su se pokazali kao pravi izbor. 

“Pojačanja nam ništa nebi značila da nemamo jak tim naših takmičara iz Akademika jer nijedan stranac sam nije odlučio meč već su to radili i Nikola Gušić i Marko Bubanja i Nikola Gardašević koji su bili heroji toga dana”, kazao je Milović.

On je naglasio da je Akademik imao problema sa suđenjem i da je oštećen u nekim mečevima.

“Bilo je dosta neprijatnosti od sudija i to ne u meču u kojem smo poraženi već u mečevima koje smo pobjeđivali. Morali smo da budemo dosta bolji”, rekao je Milović.

On je istakao da su nakon osvajanja bronzane medalje dobili čestitke od najuglednijih ljudi iz Evropske džudo federacije.

“Oni su veličajući naš uspjeh pomenuli da Rusija i Francuska imaju više registrovanih klubova nego naša država stanovnika i da smo napravili veliki uspjeh za državu Crnu Goru i grad Nikšić, kao I da smo pokazali da možemo da se nosimo sa najjačima. Čestitka iz naše matične kuće, Džudo saveza nije došla iako su čelnici bili i posmatrali takmičenje”, kazao je Milović.

Za Akademik su u prvoj Ligi šampiona u istoriji kluba nastupali Marko Gušić, Vuk Nikčević, Nikola Gardašević, Nikola Gušić, Srđan Mrvaljević, Nebojša Gardašević, Predrag Stanjević i Danilo Pantić, Rumun Nateja Danijel, Slovenci Mihael Žgank i Adrijan Gomboc i Marko Bubanja. 

 

Izvor: Mina

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Golbal klub Nikšić sa maksimalnim učinkom, kao prvoplasirani u B grupi, izborio je plasman u finale kvalifikacionog turnira u Berlinu i nastup na finalnom turniru Lige šampiona.