Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nuhodžić razgovarao sa takmičarima i rukovodstvom Akademika

ministar_nuhodzic_sa_dzudo_klubom_akademik_2016_12_30_003
gov.me
  • Autor onogost.me
  • 31.12.2016. u 07:23

Iza džudo kluba Akademik je jedna od najuspješnijih sezona u njegovoj istoriji.

“Akademičari” su u godini na izmaku osvojili najviše titula na državnim prvenstvima, najviše medalja na međunarodnim turnirima, odnosno evropskim kupovima,i na kraju sve to krunisali osvajanjem bronzane medalje na Evropskom klupskom prvenstvu u Beogradu. 

Tim povodom ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i sekretar Dragan Pejanović sastali su se danas sa takmičarima i rukovodstvom džudo kluba ,,Akademik” iz Nikšića, čije je Ministarstvo većinski vlasnik. 

Podsjećanja radi, džudo klub ,,Akademik“ proglašen je za najbolji klub na svim domaćim takmičenjima, kao i više međunarodnih, a uspjeh kluba rezultat je profesionalnog, odgovornog i posvećenog rada svih njegovih članova.
Takmičari su u toku 2016. godine osvojili 560 medalja, od čega 269 zlatnih, 142 srebrne i 149 bronzanih. Takođe, na održanih sedam prvenstava Crne Gore, odnosno šampionata države, takmičari ,,Akademika“ osvojili su 31 titulu prvaka države i ukupno 62 državne medalje.

Čestitajući klubu na ostvarenim rezultatima i kroz razgovor sa takmičarima, ministar Nuhodžić je istakao da je njihov uspjeh i uspjeh Ministarstva, a samim tim i cijele države, te da će MUP će nastaviti da pomaže klub finansijski i dalje u cilju njegovog što boljeg rada i funkcionisanja. Posebno se govorilo o utiscima nakon osvajanja bronzane medalje u Ligi šampiona održanoj u Beogradu gdje je po prvi put učestvovao jedan klub iz Crne Gore i osvojio medalju.

Predsjednik kluba i sekretar MUP-a, Dragan Pejanović, konstatovao je da je postignut izvanredan rezultat i da je ova godina jedna od uspješnijih u bogatoj istoriji kluba, te da se nada da će se dobra tradicija nastaviti i ubuduće.

Predstavljajući aktivnosti kluba i iskustva sa poslednjih takmičenja na kojima su ostvareni zapaženi rezultati, sportski direktor kluba Novica Milović i šef stručnog štaba Dragan Šćepanović izrazili su posebnu zahvalnost MUP-u na pomoći i podršci bez koje ,,Akademik“ ne bi bio okosnica džudo sporta u Crnoj Gori.

Načinom na koji su predstavljali klub tokom godine, ostvarenim rezultatima i medaljama, ponosni su svi takmičari, a naročito je ponosan kapiten kluba Srđan Mrvaljević koji je izrazio očekivanje da će u narednoj godini biti još dobrih rezultata i uspjeha.

Na sastanku je konstatovano da je klub u 2016. godini imao kvalitetnu saradnju sa državnim organima, organima uprave, Opštinom Nikšić, sa fakultetima na kojim studiraju njihovi takmičari i drugim subjektima zainteresovanim za uspješno funkcionisanje kluba, a posebno je istaknuta saradnja sa medijima koji su na pravi način predstavili sve sportske uspjehe takmičara “Akademika”.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Golbal klub Nikšić sa maksimalnim učinkom, kao prvoplasirani u B grupi, izborio je plasman u finale kvalifikacionog turnira u Berlinu i nastup na finalnom turniru Lige šampiona.