Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Perunović: Prvi put čujem da je Atletski savez na račun mog „Programa“ dobio 17.000 eura

12038054_891596657542811_3432267129597335226_n
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 18.04.2017. u 19:07

Saopštenje koje je danas stiglo sa adrese Ministarstva sporta, da je Atletski savez na račun programa podrške za Slađanu Perunović dobio 16.760 eura, dovelo je u sumnju priču naše najbolje maratonke da sa 350 eura stipendije od Saveza, bez novca od kluba, više neće imati ni za patike. 

„Koliko je Atletski savez tražio za Slađaninu stanarinu, hranarinu, vitaminizaciju, stipendiju, pripreme, honorar za trenera, sportsko-medicinske preglede, fizioterapeute, masere…toliko je od Ministartsva sporta i dobio, 16.760 eura”, rečeno je danas u saopštenju Ministarstva sporta.

Međutim, sve ove stavke redom nabrojane jednako su iznenadile samu Slađanu koja za naš portal kaže da prvi put čuje da postoji neki „Program“ podrške za nju, na osnovu kojeg je njen matični savez dobio novac.

„Od 2012. godine od AS ja sam uredno dobijala 200 eura mjesečne stipendije, a u 2016. i tekućoj po 350, kao i plaćene pripreme jednom godišnje. Takođe, opština Nikšić mi plaća stan. Za taj „Program“ podrške prvi put čujem. Više vam mogu reći tek nakon razgovora sa čelnim ljudima Saveza, kazala je kratko Slađana za portal Onogošt.

Ona je prije nekoliko dana za naš portal ogorčeno prokomentarisala da više nema motiva da se bavi vrhunskim sportom jer resorno ministarstvo njenom matičnom klubu nije opredijelilo sredstva od kojih se takođe stipendirala, ali i plaćala putovanja i takmičenja, budući da, kako je navela, Savez nije bio obavezan da to radi.

Podsjećamo, AS  je od Ministarstva sporta dobio 170.000 eura, a kako su danas objelodanili, radi se, između ostalog, o novcima podrške za vrhunske atletičare kao što su upravo Perunović, Marija Vuković, Kristina Rakočević, Danijel Furtula, Darko Pešić.

Šta na sve ovo kažu u Atletskom savezu pokušali smo saznati od generalnog sekretara, Milorada Vuletića, ali on nije odgovorio na naše pozive i poruke.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Golbal klub Nikšić sa maksimalnim učinkom, kao prvoplasirani u B grupi, izborio je plasman u finale kvalifikacionog turnira u Berlinu i nastup na finalnom turniru Lige šampiona.