Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Počeo petodnevni festival šaha u Nikšiću

16790719_10212314553047260_592270455_n
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 17.02.2017. u 20:25

U nikšićkom Sportskom centru danas je  počeo polufinalni turnir pojedinačnog seniorskog šampionata Crne Gore u šahu koji je okupio 54 učesnika.Turnir je otvorio prvi čovjek Nikšića, Veselin Grbović, inače i sam veliki ljubitelj šaha i FIDE majstor.

„Ovo je polufinale gdje se oštre koplja za finalni turnir i gdje će najbolji igrati značajnu ulogu. Ja sam na polufinalima počeo svoju karijeru i mogu reći da su ovo najljepši turniiri. Onaj koji pobijedi ima šansu da se proslavi“ kazao je Grbović istakavši da mu je čast što se jedan takav turnir igra baš u Nikšiću i što je lokalna uprava stala iza njegove organizacije.

„ Nadamo se da će Šahovski savez Nikšiću dodijeliti organizaicju i nekih značajnijih crnogorskih takmičenja“, poručio je on.

Grboviću se na gostoprimstvu i organizaciji zahvalio prvi čovjek Šahovskog saveza, Radojica Grba.

„Ovo je šahovski praznik narednih pet dana i posebno raduje učešće velikog broja mladih igrača. Svakako da je ova uvertira za seniorkso prvenstvo Crne Gore u šahu veoma značajna , a vidimo i da će biti jaka konkurencija za ta tri mjesta koja obezbjeđuju plasman na državno prvenstvo“, naglasio je Grba i podjsetio da će se  u znaku mladih važna takmičenja na evropskom nivou desiti već u junu kada će Budva biti  domaćin  Evropskog školskog prvenstva, od 10. do 20. duna, a zatim  od 19. do 23. i prvenstva za mlade od 7 do 18 godina u ubrzanom i brzopoteznom šahu.  

Polufinalni turnir su zapravo remijem u revijalnoj partiji otvorili upravo Grbović i velemajstor  Milan Draško. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na 41. Međunarodnom turniru "Kup Mimoze", održanom u Igalu, takmičari džudo kluba Trebjesa osvojili su pet medalja – dvije zlatne, jednu srebrnu i dvije bronzane.
Crnogorski karatisti Nikola Malović i Nemanja Mikulić osvojili su bronzane medalje na turniru Serije A u Larnaki. Malović je u meču za bronzanu medalju, u kategoriji do 84 kilograma, pobijedio Muhameda Arifa Afigudima iz Malezije 5:1.