Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Skupština Džudo kluba Akademik prethodnu godinu ocijenila kao najuspješniju u istoriji

skupstina
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 08.02.2017. u 14:23

U svečanoj sali Ministarstva unutrašnjih poslova, 6. februara je održana 34. redovna sjednica Džudo kluba "Akademik", kojom je predsjedavao mr Dragan Pejanović, predsjednik skupštine kluba.

Razmatrajući izvještaj o radu, konstatovano je da je u prošloj godini postignut odličan uspjeh i da je 2016. godina jedna od najuspješnijih u uspješnoj i bogatoj istoriji kluba.

Mjerilo svakog uspjeha su rezultati, a Akademik ih je ove godine imao na pretek. Osvojeno je 560 medalja, od čega 269 zlatnih, 142 srebrne i 149 bronzanih. Na ukupno sedam državnih prvenstava koja su održana prošle godine, “Akademičari” su osvojili 31 titulu prvaka države i ukupno 62 državne medalje.

Na međunarodnoj sceni je takođe bilo velikog uspjeha, a među značajnijim su istorijska bronzana medalja osvojena u Beogradu u okviru Lige šampiona, Srđan Mrvaljević je osvojio bronzanu medalju na Grand Slam-a takmičenju, prvu za Crnu Goru, sa Balkanskog prvenstva je stiglo 12 medalja, od čega tri zlatne, četiri srebrne i pet bronzanih, četiri medalje sa Evropskih kupova, medalja sa Grand Prixa, kao i veliki broj plasmana koji nose veliki broj bodova za svjetsku rang listu.

Nakon ovakvih rezultata stigle su i nagrade i priznanja sa različitih adresa. Akademik je proglašen za najbolji džudo klub u Crnoj Gori, a za najbolje džudiste u državi su proglašeni Nikola Grdašević i Jovana Peković. Ni grad Nikšić nije ostao dužan svojim briljantnim sugrađanima, koji je Akademik proglasio, drugi put zaredom, za najuspješniji sportski kolektiv u gradu. Nikola Grdašević se našao među deset najboljih sportista u gradu,  Draganu Šćepanoviću je pripala titular najboljeg trenera, a Novici Miloviću za najboljeg sportskog radnika, obojici po drugi put zaredom.

Konstatovano je da je ovakav uspjeh rezultat  profesionalnog, odgovornog i posvećenog rada što može biti primjer ostalima. Velika pažnja se posvećuje i mlađim kategorijama, među kojima stasavaju budući šampioni.

Čelni ljudi kluba su istakli i kvalitetnu saradnju sa državnim organima, organima uprave, Opštinom, fakultetima na kojima studiraju članovi kluba, kao i drugim subjektima. Poseban akcenat je stavljen na saradnju sa medijima, koji su na pravi način prezentovali sve uspjehe kluba. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.