Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kadeti ubjedljivo izgubili od Ukrajine

milickovic-boris-1-1000x5551-1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 18.01.2017. u 17:31

Mlađa kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je u prvom meču "Mercedes benz Egej kupa" od selekcije Ukrajine rezultatom 4:1.

Izabranici Borisa Miličkovića prikazali su dobru igru tokom prvih 40. minuta susreta, prvi zatresli mrežu rivala i imali još nekoliko prilika pred golom Ukrajinaca. Ipak, u drugom dijelu susreta protivnik je preuzeo inicijativu, koristio greške našeg tima i došao do ubjedljive pobjede.

Naša selekcija dobro je počela meč sa Ukrajincima i došla do prednosti već nakon deset minuta igre. Vujanović je izborio jedanaesterac, preuzeo odgovornost i izveo udarac sa bijele tačke, koji je golman Ukrajine zaustavio. Ipak, napadač „sokola“ iz drugog pokušaja je uspio da zatrese mrežu rivala.

Ukrajinci su do izjednačenja došlli u 26. minutu susreta preko Šamiča koji je mrežu Radulovića zatresao udarcem glavom nakon skraćenog kornera.

Pet minuta prije odlaska na odmor naša selekcija imala je priliku da vrati prednost – nakon odličnog prodora Gaševića i povratne lopte na deset metara Krivokapić je umjesto mreže pogodio stativu protivničkog gola.

Ukrajina je u drugom dijelu susreta u potpunosti preuzela inicijativu, što im je omogućilo da postignu tri pogotka i upišu ubjedljiv trijumf. U 52. minutu Sikan je lukavo izveo slobodan udarac i uhvatio udarcem po zemlji sa 18. metara pogodio metu.

Deset minuta kasnije Biblik je iskoristio dobru dubinsku loptu, pravovremeno se ubacio iza naše defanzivne linije a zatim lob udarcem matirao Radulovića. Konačan rezultat susreta postavio je Sikan nakon solo akcije u 71. minutu.

“Na današnjoj utakmici odigrali smo dva različita polivremena. Tokom prvog poluvremena bili smo ravnopravni sa Ukrajinom i kod rezultata 1:1 imali idealnu priliku da po drugi put na meču dođemo do prednosti. U nastavku susreta nismo uspjeli da održimo nivo igre iz prvog poluvremena, odigrali smo dosta slabije i napravili mnogo početničkih grešaka u fazi odbrane. Uz to, propustili smo i nekoliko prilika da zatresemo mrežu protivnika. Kada se sve prikazano uzme u obzir mislim da je rezultat previsok jer nismo bili bez igre i izglednih prilika, pogotovo u prvom poluvremenu. Ostaje nam da se pripremimo za utakmicu sa Grčkom i pokušamo da odigramo bolje nego što smo odigrali današnji meč”, rekao je selektor Miličković.

Drugi meč na turniru naša selekcija odigraće u četvrtak, 19. januara, protiv selekcije Grčke sa početkom u 14.30 časova.

Ukrajina – Crna Gora 4:1

Stadion Tesileri, Altinordu

Strijelci
0:1 – Vujanović 10′, 1:1 – Šamič 26′, 2:1 – Sikan 52′, 3:1 – Biblik 62′, 4:1 – Sikan 71′

 

fscg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.