Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Košarkaši počeli pripreme za Igre malih zemalja

nemanja-vranjes1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 17.05.2017. u 10:10

Reprezentacija Crne Gore počela je pripreme za Igre malih zemalja Evrope koje su na programu od 29. maja do 3. juna u San Marinu.

Na spisku selektora Boška Radovića je 15 igrača koji će se u Podgorici pripremati za nastup na takmičenju na kojem naša reprezentacija brani zlatnu medalju osvojenu prije dvije godine na Islandu. Prvog dana priprema, selektor Radović na raspolaganju je imao 12 igrača, jer će se Nikola Ivanović, Nemanja Radović i Milutin Đukanović zbog klupskih obaveza, naknadno priključiti pripremama nacionalnog tima.

“Imamo dvije sedmice da se pripremimo za ono što nas očekuje u San Marinu. U odnosu na posljednje Igre malih zemalja koje su održane na Islandu prije dvije godine, imamo neiskusniji sastav, ali sigurno je da ćemo nastojati da ponovimo rezultat i ponovo osvojimo zlatnu medalju. Možda na prvi pogled izgleda da protivnici nijesu dovoljno kvalitetni, ali prije dvije godine na Islandu smo mogli da se uvjerimo da svi timovi dolaze sa željom da se predstave u najboljem svjetlu jer je to njihov izlazak u svijet. Momci koji su na pripremama su potencijalni A reprezentativci, računamo na sve njih i dužni smo da predstavimo našu državu u najboljem svjetlu. Neki od ovih igrača će već ovog ljeta biti na širem spisku A tima, a ne neke računamo za budućnost”, kazao je selektor Radović.

Na spisku selektora Radovića su: Nikola Ivanović (Orlandina, Italija), Mašan Vrbica (Gorica, Hrvatska), Miloš Krivokapić (Grac, Austrija), Nemanja Vranješ (Budućnost Voli), Milutin Đukanović (KTE Duna, Mađarska), Marko Mugoša (Mornar), Emir Hadžibegović (Mornar), Milić Starovlah (Lovćen), Aleksa Ilić (Budućnost Voli), Vukota Pavić (Mornar), Vasilije Knežević (Lovćen), Nemanja Radović (Mursija, Španija), Vasilije Baćović (Budućnost Voli), Zoran Nikolić (Budućnost Voli) i Milovan Drašković (Arkadija, Austrija).

Stručni štab pored selektora čine trener Dušan Dubljević i fizioterapeut Periša Čagorović.

Na Igrama malih zemalja Evrope pored domaćina San Marina, rivali našoj reprezentaciji biće Andora, Kipar, Island i Luksemburg.

“Okupili smo se u izmijenjenom sastavu u odnosu na onaj koji je nastupio na Islandu prije dvije godine, ali sigurno je da ponovo idemo na Igre malih zemalja sa željom da ostvarimo najviši plasman. Svi momci su potencijalni A reprezentativci i u San Marinu će imati želju da se dokažu selektoru da može da se računa na njih za širi spisak za Eurobasket. Znamo da na Igrama malih zemalja Evrope nastupaju ekipe koje po kvalitetu nijesu među najboljim, ali moramo da pružimo maksimum i da prezentujemo Crnu Goru na najbolji mogući način”, kazao je bek Budućnost Volija Nemanja Vranješ.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.