Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Lavice” imaju svijetlu budućnost

tanja-jeraminok-1000-x-667-1000x5551-1-1
cdm.me
  • Autor onogost.me
  • 21.03.2017. u 20:23

Juniorska reprezentacija uspješnim nastupom na kvalifikacionom turniru u Mihalovcima i plasmanom na Evropsko prvenstvo napravila je veliki korak ka rukometnoj budućnosti, kazala je kapiten Tatjana Brnović.

Crnogorske rukometašice kao drugoplasirane u grupi, sa dva trijumfa i porazom, izborile su plasman na šampionat.

Savladale su Belgiju (22:13) i Slovačku 21:17, a jedini poraz doživjele su od Francuske 25:24.

Brnović je kazala da im plasman na EP u Sloveniji, od 27. jula do 6. avgusta, mnogo znači.

“Vjerovale smo u plasman, da nijesmo ne bi ni ostvarili cilj. To je korak ka našoj rukometnoj budućnosti. Zadovoljne smo, koliko je bilo teško, toliko smo i uživale, podržavale jedna drugu na terenu i van njega. To je veliko iskustvo za nas”, kazala je Brnović.

Prema riječima Enise Đoković, da je cilj reprezentacije uoči turnira bio da na turniru pokaže šta zna i pružimaksimum.

“Za nas je turnir u Slovačkoj bio veliko iskustvo. Cilj nam je bio da na turniru pokažemo šta znamo. Znali smo da nas čeka težak posao, ozbiljni rivali, ali smo ga dobro odradili. Vjerovale smo u sebe i dale maksimum”, kazala je Đoković.

Ona je kazala da Crna Gora ima kvalitet i da će ga i na Evropskom prvenstvu potvrditi.

Trener reprezentacije Tatjana Jeraminok, kazala je da se raduje što su juniorke dobile priliku da se takmiče sa svojom generacijom.

“To nam je prilika da vidimo gdje smo u odnosu na ostale. Nama je osnovni cilj da stvaramo igrače za seniorsku reprezentaciju i ŽRK Budućnost”, kazala je Jeraminok.

Ona je rekla da je najteže bilo na pripremama, podsjećajući na brojne pehove i probleme sa povredama.

“Već pola godine nijesu u trenažnom procesu Ivana Novaković i Lejla Bošnjak, koje su bile nosioci na svojim pozicijama. Nadali smo se da će biti spremne, ali nijesu uspjele potpuno da se oporave, ili uđu u formu. Bilo je još povreda, koje nijesu bile teške, ali su se desile u nezgodnom trenutku”,rekla je Jeraminok.

Ona je istakla da na turniru nije bilo teško i pored kvalitetnih rivala, navodeći da su djevojke znale da se izbore sa pritiskom.

“Djevojke su shvatile da kada mogu da se nose sa Francuskom, onda mogu sa svakim u svojoj generaciji. To je je jedan od najvećih dobitaka kvalifikacija”, rekla je Jeraminok.

Ona je kazala da rezultat u Mihalovcima nije samo zasluga igračica i stručnog štaba, već svih koji su dali doprinos da se ekipa što bolje pripremi i spremnija dočeka kvalifikacioni turnir.

Selektor Dragan Adžić kazao je da je za crnogorski rukomet izuzetno bitno da mlađe rukometne selekcije učestvuju na šampionatima.

“Bitno je da idu na takmičenja, jer samo ona stvaraju takmičare. Najveća impresija šampionata je da da su djevojke pokazale zrelost. Jeraminik je smnjivala pritisak, ali neko ko igra za Crnu Goru u ženskom rukometu mora da se suoči sa tim jer su očekivanja svih velika. Način na koji su odigrali turnir uliva vjeruju i nadu u njih”, rekao je Adžić.

 

CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.