Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Lavove” testiraju učesnici Mundijala

igor-markovic1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 06.01.2017. u 09:29

Crnogorski rukometaši radno su proveli novogodišnje praznike, a biće vrijedni i tokom Božića.

Ekspedicija „lavova” nakon desetodnevnih priprema u Baru i kratkog boravka u Podgorici, gdje su odmjerili snage sa Saudijskom Arabijom, otputovala je za Umag, gdje će se od 7. do 9. januara održati međunarodni turnir „Croatia Cup“, na kojem će pored naše i domaće selekcije učestvovati i reprezentacija Tunisa.

Novu eru za našu rukometnu reprezentaciju označio je dolazak Dragana Đukića, sedmog selektora u istoriji Crne Gore, koji je već na prvom okupljanju uspio da vrati neke stare adute, ali i pozove neke nove momke, što je garancija da će ,,crveni“ biti mnogo jači pred nastavak kvalifikacija za prvenstvo Evrope. Jedan od onih koji je poslije gotovo dvije i po godine ponovo u reprezentaciji je i iskusni pivot Igor Marković.

“Sigurno da moja želja da nastupam za Crnu Goru nikada nije bila sporna. Naravno da mi je čast što sam opet tu i osjećam veliko zadovoljstvo što me novi selektor Dragan Dukić pozvao, prepoznao moj kvalitet i vratio u državni tim. Maksimalno sam spreman da odgovorim izazovu i tu sam da pomognem bilo u odbrani ili napadu”, istakao je na početku razgovora za Arenu Igor Marković.

Novi sistem

Prvi trening pod vođstvom novog selektora označio je i nešto novo u sistemu igre pa je jasno da će Crna Gora sa drugačijom fazom u odbrani dočekati nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

“Tu je nekoliko povratnika, ali i nekih novih momaka. Novi selektor donio je nešto novo, neki novi sistem, na koji se svi prilagodavamo. Mislim da će prvi put ova reprezentacija igrati nešto drugačiju odbranu, a sve što trenutno vježbamo i uigravamo praktično je veliko spremanje za dvomeč sa Slovačkom”, jasan je član madjarskog Komloja, koji je na pitanje o nastavku kvalifikacija imao spreman odgovor.

“Poslije kikseva protiv Švedske i Rusije jasno je da sada protiv Slovačke u oba meča moramo juriti pobjedu. Nadam se da ćemo ovaj period iskoristiti na pravi način, jer ćemo nakon ovih priprema imati praktično samo dva treninga pred duel sa Slovacima. Vjerujem da ćemo ih iznenaditi i da možemo dobrim rezultatom zadržati nadu u plasman na prvenstvo Evrope”, dodao je Marković.

Jake provjere

Samo dva dana nakon meča sa Saudijskom Arabijom Crna Gora igraće protiv Tunisa, a na kraju turnira u Umagu ,,lavovi“ će odmjeriti snage protiv Hrvatske.

“Biće to jake provjere, jer turnir u Umagu predstavlja posljednji test za Tunis i Hrvatsku pred Svjetsko prvenstvo, tako da su oni u takmičarskom ritmu, dok smo mi u potpuno drugom ambijentu. Međutim, sigurno je da će nam te utakmice dobro doći, a s obzirom na to da se danas ništa ne može sakriti, sigurno je i da ćemo u Hrvatskoj kriti određene taktičke zamisli. U svakom slučaju ovo će biti dobra prilika da se rekonstruisani tim uigra pred dva važna meča u maju sa Slovačkom”, podvukao je Igor Marković.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.