Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Luka Radović: Loše se osjećamo nakon svega

lukaaa
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 09.01.2017. u 11:22

Rusija, Danska, Island, Farska Ostrva, tačnije talentovani rukometaši ovih zemalja, prethodnog vikenda našli su put do Svjetskog prvenstva za igrače do 21 godine. Rivali im nisu mogli ništa, ali ni snijeg koji je nekako simbol ovih država. Vjerovatno bi mnogima na planeti pominjanje snijega u ovoj priči bilo nejasno, međutim ne i ako ste iz Crne Gore.

Mladi rukometaši naše zemlje nisu dobili ni priliku da se bore za Mundijal. Razlog? Snijeg. I to par centimetara koji izgleda nigdje nisu problem osim u Crnoj Gori. Zbog zastoja na putu Bar-Podgorica (kod tunela Sozina) naši rukometaši su zakasnili na avion za Beč (gdje bi igrali kvalifikacije), željeli su da odu dan kasnije iako su znali da ne bi stigli na meč prvog kola, ali… Iz EHF-a je stiglo obavještenje da su zbog kašnjenja diskvalifikovani. Viša sila ili nešto drugo, tek jedno je jasno najteže je momcima koji su u Beču željeli svoj trenutak slave u najdražem dresu…

“Mogu reći da sve to nismo mogli ni da zamislimo mnogo loše se osjećamo poslije svega”, rekao je za Dnevne novine jedan od nosilaca igre juniorske selekcije Luka Radović.

Mladi rukometaš iz Nikšića koji nastupa za jednu od boljih ekipa u Srbiji, Spartak iz Subotice, nastavio je u sličnom tonu.

“Petnaest dana smo svi funkcionisali kao jedan, trenirali, trudili se da našu državu pokažemo u što boljem svijetlu i ako je moguće da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo, jer se nikome ne bismo predali. Svi smo jedva čekali da stignemo da pokažemo šta znamo, a možda bi nam to prvenstvo bila i prekretnica”, objasnio je Radović.

Da li postojala bilo kakva šansa da vas nekako izvuku iz tog zastoja?

“Taj zastoj je na neki način poremetio naše snove, ali jednostavno nije postojala situacija da stignemo ranije”, iskren je Radović. “Snijeg je sve jače i jače padao, automobili se zaglavljivalli… Naš selektor (Brano Božović, prim.aut) je pokušao da nađe policiju, dvatri kilometra je pješačio, ali ništa od toga bila je baš velika gužva i nije moglo da se prođe. Jednostavno, nije postojala nikakva mogućnost. Ove trenutke nikada nećemo zaboraviti”.

Da li vi igrači zbog svega nekoga krivite?

“Nema potrebe nikog da krivimo, jednostavno viša sila možda je sve to trebalo tako da se desi… Bog je tako odlučio i ne možemo protiv toga”, dodao je Radović.

Sve ovo će brzo biti zaboravljeno, a kako vidite budućnost ove generacije crnogorskih rukometaša?

“Samo ću vam reći da je ovo bila izlazna generacija za nas sedam ili osam igrača. Naravno da smo imali šta da pokažemo, ali se desilo šta se desilo i ne možemo protiv toga. Sada se vraćamo u svoje klubove da se trudimo, treniramo i ako bog da kroz koju godinu da se izborimo za mjesto u A selekcijii. To nam je najveći cilj i to je san svakog od nas”, u pravom tonu je zaključio Radović.

   Dnevne novine

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.