Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Poleksić: Samo da odemo na Mundijal, pa makar bio treći golman

vule1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 19.02.2017. u 17:08

Golman fudbalske reprezentacije Crne Gore Vukašin Poleksić oporavlja se od teške povrede, ali i dalje želi da nosi dres “hrabrih sokolova”.

U razgovoru za CdM otkrio je i da vjeruje u plasman na Svjetsko prvenstvo.

Iskusni golman pokidao je početkom avgusta prošle godine prednje ukrštene ligamente koljena i poslije operacije polako se vraća treninzima.

“Plan je da za dva mjeseca ponovo budem među stativama. Sada uglavnom trčim i oporavak ide u dobrom smjeru. Smeta mi malo hladnoća jer moram da trčim na vještačkoj travi, ali nema odustajanja jer želim da što prije budem na terenu”, rekao je Poleksić za CdM.

Iako ima 34 godine, dugogodišnji golman nacionalnog tima čvrsto vjeruje da nije rekao posljednju riječ na terenu.

“Mnogo mi nedostaju pravi treninzi i utakmice. Nije lako sve gledati sa strane. Međutim, tokom karijere sam prošao mnogo teže stvari od ove povrede. Zbog toga sam siguran da ću se vratiti na teren na pravi način”.

Dres reprezentacije svetinja je za Vukašina Poleksića.

“Ako budem na svom nivou, vratiću se u reprezentaciju. Mislim da je i dalje sve do mene. Za nacionalni tim sam branio samo kada sam bio potpuno spreman. Ne želim ako nisam na vrhunskom nivou da nekom drugom zauzimam mjesto”.

Sljedeće iskušenje u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo Crnu Goru čeka 26. marta, kada će pod Goricom gostovati Poljska. Poleksić je optimista po pitanju plasmana na Mundijal.

“Ako ne izgubimo od Poljske, imaćemo dobre šanse. Grupa je veoma jaka, ali se treba boriti do posljednje utakmice. Najvažnija je vjera u uspjeh”.

Odlazak na Svjetsko prvenstvo bio bi ispunjenje sna za izabranike Ljubiše Tumbakovića.

“Svi to silno želimo i nadamo se velikom uspjehu. Čujem se često sa trenerom golmana Dragojem Lekovićem. Što se mene tiče samo neka momci na terenu izbore Mundijal, bio bih srećan pa makar bio treći golman u Rusiji. Uvijek sam bio i biću u službi uspjeha reprezentacije”, zaključio je Vukašin Poleksić.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.