Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Sokoli“ desetkovani dočekuju Poljsku

stevan-jovetic-ljubisa-tumbakovic
fscg.me
  • Autor onogost.me
  • 26.03.2017. u 06:53

Fudbalska reprezentacija Crne Gore večeras na stadionu pod Goricom dočekuje ekipu Poljske u okviru 5. Kola grupe E kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo, koje će se naredne godine održati u Rusiji.

Ekipa Ljubiše Tumbakovića je pred derbi grupe desetkovana, pošto u ekipi neće biti povrijeđenih Marka Baše, Žarka Tomaševića, Marka Bakića, a na teren gotovo izvjesno neće istrčati ni trenutno najbolji igrač “sokola“ Stevan Jovetić, koji se prije tri dana požalio na povredu.

Sa druge strane, lider grupe predvođen zvijezdom Bajern Minhena, Robertom Levandovskim, dolazi u Podgoricu kao favorit, nakon što je u prethodna četiri duela upisao tri pobjede i jedan remi.

Meč je od izuzetne važnosti za obje reprezentacije, ali sigurno nije odlučujući jer se nalazimo tek na polovini kvalifikacionog ciklusa, mada bi Tumbakovićevom timu i bod bio veliki u večerašnjem susretu.

Crna Gora i Poljska su već ranije bili rivali u kvalifikacijama za prethodni Mundijal, kada su odigrali dva jedina susreta u istoriji, koja su završena  neriješenim rezultatom, pa je tako crnogorska reprezentacija jedina u Evropi koju Poljaci nijesu nikada pobijedili. Nadamo se da će tako ostati i nakon večerašnjeg susreta.

Meč na stadionu pod Goricom zakazan je za 20.45h,  kada se u okviru grupe E sastaju Rumunija – Danska, dok se preostali meč u grupi između Jermenije i Kazahstana igra od 18h.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.