Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sokolići bolji od Slovačke

kadeti_fscg1
fscg.me
  • Autor onogost.me
  • 17.01.2017. u 07:08

Mlađa kadetska reprezentacija Crne Gore savladala je vršnjake iz Slovačke rezultatom 3:2 u meču koji je odigran u sklopu Mercedes benz Egej kupa.

Rezultat današnje utakmice neće se računati za plasman na turniru, jer je zbog nedolaska selekcija Kazahstana i Rumunije došlo do promjena u grupama i rasporedu utakmica.

Prvi takmičarski meč na turniru koji se igra u Kušadasiju „sokoli“ će odigrati u utorak, 17. januara protiv vršnjaka iz Ukrajine. Početak meča zakazan je za 14.30 časova.

Izabranici Borisa Miličkovića do pobjede u današnjem susretu došli su u drugom poluvremenu tokom kojeg su uspjeli da dva puta zatresu mrežu rivala.

U prvom dijelu susreta viđena je dobra igra oba rivala i nekoliko prilika, ali se na prvi pogodak čekalo do samog finiša. Neodlučnost golmana Radulovića i defanzivca Milikića u 37. minutu iskoristio je Letenaj da donese prednost svom timu.

Samo dva minuta kasnije „sokoli“ su došli do izjednačenja pogotkom Vujovića sa bijele tačke. Prethodno je u kaznenom prostoru Slovačke nepropisno zaustavljen Bojović.

U 48. minutu susreta Muzurović je odličnim pasom ostavio Bojovića jedan na jedan sa golmanom protivnika, što je naš vezista iskoristio i precizim udarcem po zemlji zatresao mrežu rivala. „Sokoli“ su uvećali prednost u 61. minutu nakon dobre akcije Vujovića i Gašević koju je napadač našeg tima krunisao preciznim udarcem sa osam metara.

Konačan rezultat susreta postavio je Geiser udarcem sa bijele tačke u 75. minutu.

“Odigrali smo zaista dobru utakmicu sa kvalitetnom selekcijom koku dobro poznajemo. Viđena je otvorena igra i dosta gol prilika od kojih je naša selekcija uspjela da realizuje tri što nam je na kraju donijelo pobjedu. U igri našeg tima bilo je dobrih segmenata ali i onih koji nisu bili na tom nivou i postoji prostor za rad na poboljšanju kako kroz utakmice koje slijede ali i treninge na reprezentativnim okupljanjima i kroz rad u klubovima.” rekao je selektor Miličković.

Slovačka – Crna Gora 2:3

Univerzitetski stadion, Ajdin.

Sudija: Omder Turgaj Demirdak (Turska)

Strijelci:
1:0 – Letenaj 37′, 1:1 – Vujović 39′ (p), 1:2 – Bojović 48′, 1:3 – Gašević 61′, 2:3 – Gieser 75′ (p)

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.