Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

„Nikšić 2017“: ŽRK Dubica – BiH

rukomet_dubica_naslovna
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 16.05.2017. u 05:51

Nikšić će od 19. do 21. maja biti domaćin prestižnog internacionalnog rukometnog turnira za djevojke rođene 2000. godine i mlađe, na kojem će učestvovati osam renomiranih rukometnih škola iz zemlje i regiona. 

Danas predstavljamo ŽRK Dubica – BiH.

 

Klub je osnovan 2014. godine sa ciljem da se djeci omoguće bolji uslovi za rad i napredak bolji nego u Knežopoljci, klubu u kom su sva djeca i treneri bili od 2010. godine.

Nastavljen je kvalitetan rad iz prethodnog kluba i osjetio se napredak što potvrđuju i rezultati.

Seniorska ekipa u sezoni 2014/2015 osvaja 1. mjesto u II ligi Republike Srpske i time stiče pravo nastupa u višem rangu.

U sezoni 2015/2016 izborila je plasman u ligu za prvaka u I ligi Republike Srpske.

Klub sada broji 65 članova raspoređenih u pet selekcija. Cilj kluba je rad na afirmaciji mladih rukometašica i plasman u Premier ligu BIH.

Ekipa 2000/2001. godišta čini okosnicu i seniorske ekipe. Inače, prvakinje su Republike Srpske i Bosne i Hercegovine u ovom uzrastu.

Na turniru će igrati još i RK Sesvete (Zagreb), ŽRK Vardar (Skoplje), ŽRK Lokomotiva Zagreb, ŽRK Radnički Kragujevac, ŽRK Budućnost, ŽRK Sutjeska i RK Levalea 2010. 

Organizator četvrtog po redu internacionalnog turnira je RK Levalea 2010. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.