Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

„Nikšić 2017“: ŽRK Sutjeska Nikšić

sutjeska_rukomet1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 18.05.2017. u 05:46

Nikšić će od 19. do 21. maja biti domaćin prestižnog internacionalnog rukometnog turnira za djevojke rođene 2000. godine i mlađe, na kojem će učestvovati osam renomiranih rukometnih škola iz zemlje i regiona.

Danas predstavljamo ŽRK Sutjeska Nikšić.

Klub je osnovan u Nikšiću 8. oktobra 2007. godine. Organizovan je i funkcioniše na osnovu Zakona o sportu Crne Gore, a u skladu sa Strateškim programom rada Rukometnog saveza Crne Gore i Uprave za sport Crne Gore.

Od samog osnivanja, u klubu postoji škola rukometa. Prva ekipa je sastavljena uglavnom od igračica iz vlastite škole rukometa.

Za relativno kratko vrijeme postojanja, Sutjeska je postigla zavidne uspjehe na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Misija kluba je da omogući rekreaciju članova, timski rad i stvaranje takmičarskog duha, a prije svega promociju vrijednosti zdravog života.

Vizija kluba je razvijena sportska institucija i izuzetno organizovan ženski rukometni klub, uz maksimalno iskorišćavanje postojećih i budućih igračkih i stručnih potencijala za vrhunske rezultate u rukometu.

U Sutjesci su ponikle i Đurđina Malović i Đurđina Jauković, koje su prošle kroz sve reprezentativne selekcije i i koje već igraju za seniorsku reprezentaciju Crne Gore, a sadašnji su članice ekipe Budućnosti.
 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.