Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšić narednih dana u znaku rukometa!

20170519_140152
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 19.05.2017. u 13:31

Utakmicom ŽRK Vardar – RK Sesvete Agroproteinka danas će od 16.30h, u organizaciji RK Levalea 2010, početi  IV međunarodni rukometni turnir „Nikšić 2017“, za djevojke rođene 2000. godine i mlađe.

Na konferenciji za medije koja je održana u Sportskom centru, sekretar opštinskog Sekretarijata za sport, Milan Korać,  podjsetio je na kvalitet turnira odigranih prethodnih godina i značaj koji takve sportske manifestacije imaju za grad i rukomet uopšte.

„Nikšić je u regionu već prepoznat kao grad sporta, a podatak da u našem gradu imamo više muških i ženskih klubova i da svi oni uspješno rade i okupljaju veliki broj mladih sugrađana, najbolje svjedoči o tome koliku popularnost rukomet uživa u gradu pod Trebjesom“, kazao je Korać i pozvao sugrađane da u što većem broju pozdrave najperspektivnije igračice regiona.

Na jednom mjestu, u naredna tri dana, gledaoci će imati priliku da na djelu  gledaju kadetske i reprezentativke koje brane boje svojih klubova u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Republici Srbiji i Crnoj Gori.

„Čast nam je što četvrti put organizujemo ovakav turnir i što smo u prilici da ugostimo najveće rukometne klubove iz regiona, odnosno njihov podmladak. Radi se o klubovima koji su redovni osvajači evropskih kupova“, kazao je ispred organizatora turnira, Aleksandar Vulanović, direktor RK Levalea 2010.

Svečano otvaranje turnira zakazano je za 17.30h  nakon čega će biti odigrana utakmica između domaćina Levalee 2010 i  gradskog rivala Sutjeske.

Sve utakmice ljubitelji rukometa moći će da prate i u direktnim prenosima na sajtu mnesport.me

Utkamica za treće mjesto na programu je 21. maja od 16.30h, dok je finale sat kasnije. 

Domaćin turnira je zajedno sa organizatorima i prijateljima turnira obezbijedio pehare i medalje za tri prvoplasirane ekipe, a takođe će biti nagrađeni najbolji igrač, strijelac, golman, najmlađi učesnik i fair play ekipa.

Na turniru će pored ekipe domaćina nastupiti ŽRK Vardar, ŽRK Radnički Kragujevac, ŽRK Dubica, RK Sesvete Agroproteinka, RK Lokomotiva, ŽRK Sutjeska i ŽRK Budućnost. 

Turnir su pored generalnog sponzora, IM „Goranović“ podržali Opština Nikšić, SC „Nikšić“, Rukometni savez i Zajednica rukometnih sudija Crne Gore.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.